Now Reading
A. Prager modeliai – retro kalinės (Foto)

A. Prager modeliai – retro kalinės (Foto)

A. Prager modeliai – retro kalinės (Foto)

Laikas.lt

Raudoni lūpų dažai, 5-ojo deš. elegancija ir gilios emocijos pelnė amerikietei fotografei Alex Prager tarptautinį pripažinimą. Menotyrininkai jos darbus vadina įkalintais praeityje.

Dar nesulaukusi dvidešimties A. Prager jau turėjo ne tik savo fotografijos stilių, bet ir išskirtinį individualų įvaizdį. Jos spintą daugiau kaip dešimtmetis okupavusios retro stiliaus suknelės ir kiti praėjusių laikmečių drabužiai, kuriais ji dalijasi su savo modeliais. Jie, pasak, fotografės geriausiai atrodo tada, kai sukuria beviltišką būseną, pavyzdžiui, vyraujančią atsiradus ant savižudybės slenksčio.

Taigi ryškios spalvos, gražios moterys, nuostabios vintažinės suknelės, šukuosenos ir neviltis bei beprotiškas liūdesys, leidžiantys stebėtojams spėlioti jų priežastis – pagrindiniai A. Prager fotografijos stiliaus bruožai.

Jos, kaip fotografės, talentą puikiai atspindi tai, kad darbuose visiškai nėra smurto ar jį primenančių detalių. O žiaurios temos ir situacijos pateikiamos taip subtiliai, kad tik prisideda prie kuriamos nuotaikos, tačiau netampa pagrindiniu objektu. Pavyzdžiui, menininkė pasaulyje išgarsėjo dramatišku trumpametražiniu filmuku, kuriame vaizduojama gražios 6-ojo deš. niujorkietės savižudybė. Jai iššokus pro langą, žiūrovui leidžiama stebėti, kokia ši moteris iš tikro nuostabi. Tas pats veiksmas tęsiamas – ir jai jau atsidūrus ant žemės. Emociją A. Prager ir šį kartą perteikia mados, grožio, estetikos, na, ir muzikos pagalba. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Menopauzė, nelaiminga meilė, vaikų mirtys, senatvė, vienatvė – temos, kuriomis A. Prager atskleidžia moters paveikslą. Kaip ji pati sako, ją labai įkvepia Amerikos praeitis, kuomet moterys stengėsi atrodytų kuo gražiau, tačiau jos turėjo labai mažai teisių. Idėjų fotosesijoms ji semiasi iš mamos jaunystės albumų, senovinių filmų, senų mados žurnalų.

Daugiau fotografės darbų – nuotraukų galerijoje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top