Now Reading
Knyga apie kalanetiką – įkvėpti moteris ir nuraminti vyrus

Knyga apie kalanetiką – įkvėpti moteris ir nuraminti vyrus

Knyga apie kalanetiką – įkvėpti moteris ir nuraminti vyrus

Laikas.lt

Jau šį šeštadienį, balandžio 14 d., 12 val. Vilniuje, Šeimyniškių g. 1, renginio „Moters mankštos diena“ metu bus pristatyta pirmoji Lietuvoje knyga apie kalanetiką.

Kalanetikos mankštą amerikietė Callan Pickney „išrado“ prieš maždaug trisdešimt metų, ir ją iškart pamėgo visas pasaulis – pradedant kino žvaigždėmis ir baigiant namų šeimininkėmis. Į Lietuvą kalanetika atkeliavo apie 2000-uosius, o pastaruoju metu šią mankštą savo dienotvarkėje įrašė TV laidų vedėja Lavija Šurnaitė-Kairienė, aktorė Monika Vaičiulytė, teisininkė Oksana Zlatkovaitė.

„Knyga apie kalanetikos mankštą įkvėps ir suteiks drąsos visoms, kurios nemažai laiko praleido ieškodamos argumentų nesportuoti,“ – šypsosi knygos sudarytoja Eglė Afanasjeva, The Callanetics® Exercise Method mokytoja, vienintelio pasaulyje oficialaus kalanetikos centro JAV (Callanetics Management Company, Inc.) mokymų absolventė.

Pasak jos, moterys norėtų sportuoti, bet baiminasi didelio fizinio krūvio, sunkių pratimų, prakaito ar tiesiog… pritingi. Tačiau su kalanetika, dar kartais meiliai vadinama „tinginukių mankšta“, sportas tampa malonumu: pratimai atliekami lėtai, ramiai, mankštinantis nepervargstama, nealinama širdis ir sąnariai.
Kalanetikos pratimai stangrina kūną nedidindami jo masės – tiesiog išryškinamos unikalios kūno linijos. Dailėja ypač probleminės vietos: šlaunys, sėdmenys, liemuo. Formuojamas proporcingas, grakštus kūno siluetas. Mankštinantis mažėja nugaros, pečių, galvos netgi skrandžio skausmai.

Knygoje „Kalanetika. Atradimams įkvepianti mankšta“ yra ne tik mankštos programa, bet ir interviu su fiziologijos, psichologijos, mitybos specialistais, išsami informacija apie moterims labai svarbių dubens dugno raumenų darbą, sėkmės patarimai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Kaip ši knyga prisidės prie vyrų ramybės? Jie bus ramūs, nes žinos, ko nori moterys, – juokiasi E.Afanasjeva . – Ir kaip joms tą duoti – lengvą mankštą, dailesnes kūno linijas ir gerą nuotaiką.”

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top