Now Reading
Susipažinkite – afronautai (Foto)

Susipažinkite – afronautai (Foto)

Susipažinkite - afronautai (Foto)

Laikas.lt

Šios hipsteriškos nuotraukos yra skirtos pagerbti nežinomą ir niekada neįgyvendintą 1960-ųjų Zambijos kosmoso programą.

O pradedant nuo pradžių, kaip pasakoja Wikipedia, 1960-aisiais, pasaulio kosmoso lenktynių pradžioje, Zambijoje pradinių klasių tiksliųjų mokslų mokytojas Edwardas Makuka Nkoloso paskelbė, jog kuria nacionalinę kosmoso programą. Jaunas vyras aiškino, kad jo kosmoso programa sumuš tiek Sovietus, tiek Jungtines Amerikos Valstijas. Pasak Nkoloso, jis paleis raketą, kuri į Marsą nusiųs 12 astronautų ir 10 kačių.

Nkoloso pradėjo treniruočių programas keletą kilometrų nuo sostinės Lusaka, o savanoriai afronautai treniravosi apsirengę kombinezonais ir britų armijos šalmais. Jų užduotys buvo įsiropšti į milžiniškas naftą saugančias talpyklas arba ridinėtis nuo kalnų.

Pasak Nkoloso, tokie pratimai vyrus ir moteris turėjo ištreniruoti kosmosui, kuriame jie jaustųsi besvoriai. Vaikinas netgi paprašė UNESCO 7000 tūkst. JAV dolerių paramos savo kosminei programai! Spėkite, ar jis pinigus gavo? Savo nuotykius jis taip pat paviešino vietiniame laikraštyje. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ir pati kosminė programa greitai baigėsi, nes vienas iš afronautų – 17-etė mergina, pastojo ir tėvai pašalino ją iš pratybų.

Ispanų fotografė Cristina De Middel prisiminė šį kosminį projektą ir sukūrė nuotraukų ciklą „Afronautai”, kuriame įamžino Nkoloso svajones ir siekius meninėje formoje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top