Now Reading
Mūsų ir jų laikų superherojai. Žmogus voras prieš nacius

Mūsų ir jų laikų superherojai. Žmogus voras prieš nacius

Mūsų ir jų laikų superherojai. Žmogus voras prieš nacius

Laikas.lt

Mes mylime įvairius superherojus. Superherojams netgi paskyrėme vieną iš Laikas.lt žurnalų numerių. Todėl nesusilaikėme neparašę Jums apie dar keletą superherojų – žmogų vorą, betmeną, supermeną… ir jų keliones po XX a. vidurio Pasaulio neramumus ir karus.

Šiuos įspūdingus fotomontažus sukūrė fotografas ir iliustratorius Aganas Harahapas iš Indonezijos. Jo darbuose pagrindinis keliamas klausimas – kaip pasaulio istorija būtų pasisukusi, jei superherojai išties egzistuotų. A.Harahapas taip pat siekė nuotraukoms suteikti tiek tamsiąją, tiek humoristinę pusę. Tų laikų superherojai, prieš mūsiškius.

Šioje nuotraukoje matome, kaip žmogus voras padeda amerikiečių kareiviams varyti nacių karines pajėgas.  

Ir nors menininko idėja į istorines nuotraukas įterpti komiksų herojus nėra kažkas netikėto (galime atrasti ir daugiau panašias idėjas generavusių menininkų ciklų), tačiau Agano Harahapo montažai išsiskiria autentiškumu ir realumu. 

Kaip matome iš šios nuotraukos, super herojus Kapitonas Amerika, pasirodo, bendradarbiavo su naciais, nes nuotraukoje matome jį bendraujant su nacių gestapo viršininku Heinrichu Himmleriu Minske 1941 metais. 

Superherojus, filmo Žvaigždžių karai kovotojas Darthas Vaderis 1945 metais Jaltoje stovi šalia Winstono Churchillio, Franklino D Roosevelto ir Josepho Stalino.

Kitoje nuotraukoje matome Žvaigždžių karų Juodajį Lordą Saigone 1968 metais šalia žuvusių Vietnamo kareivių.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai



 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top