Now Reading
Ką valgyti, kad įdegis būtų gražus?

Ką valgyti, kad įdegis būtų gražus?

Ką valgyti

Laikas.lt

Marilyn Mansono (netrukus surengsiančio savo pasirodymą Lietuvoje) buvusi mergina, gražuolė burslesko šokėja Dita Von Teese laikosi ypatingos dietos norėdama išlaikyti porceliano baltumo odą, tačiau didžioji dalis merginų, ypač atėjus vasarai, siekia bronzinės odos spalvos. Visiems puikiai žinoma, kad pernelyg ilgas ir dažnas lepinimasis saulės spinduliais yra kenksmingas, tad siūlome tinkamai pasirinkti maisto produktus – įdegsite greičiau ir lygiau per trumpesnį laiką.

Daugiau melanino!

Melaninas – odos pigmentas, suteikiantis jai spalvą. Jo susidarymui įtakos turi cheminės medžiagos bei ultravioletiniai saulės spinduliai. Paprastai kalbant, įdegis yra melanino pagausėjimas. Ši medžiaga gaminasi greičiau, jeigu organizmui pakanka vitamino A, pastarojo gausu morkose, arbūzuose, abrikosuose, persikuose, špinatuose, kiaušiniuose, žuvyje bei alyvų aliejuje.

Melanino gamybai įtakos taip pat turi ir vitaminas E, kurio galima aptikti pomidoruose, pistacijose, pieno produktuose. Ši medžiaga ne tik skatins įdegį, bet ir neleis odai greitai išsausėti ir suglebti.

Žinoma, reikėtų įsisąmoninti, kad šiuos produktus gausiai vartoti teks apie savaitę ir tik tuomet bus galima tikėtis rezultatų.

Saugokitės nudegimų!

Nepaisant to, kad vartodami atitinkamus maisto produktus įdegsite greičiau ir saulėje neteks praleisti tiek daug laiko, turėtumėte pasirūpinti tinkama odos apsauga – apsauginiai kremai būtini, tačiau galima pasinaudoti papildomomis alternatyvomis. Mandarinų aliejus apsaugo odą nuo nudegimų. Prieš eidami į degintis ir jau besimėgaudami saulėje gerkite negazuotą vandenį su pora lašelių mandarinų aliejaus – taip sumažinsite ne tik tikimybę skaudžiai nudegti, bet ir apsisaugosite nuo pigmentinių dėmių.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Vitaminui C ne!

Vitaminas C yra vienas iš dažniausiai žiemą vartojamų papildų, tačiau vasarą jo reikėtų atsisakyti – šis vitaminas lėtina įdegio procesą. Siekiant bronzinio odos atspalvio jums reikės riboti suvalgomų citrusinių vaisių skaičių, apelsinų sultis geriau pakeisti vandeniu, taip pat privengti petražolių, builių ir pirpirnių. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top