Now Reading
Ką valgo Olimpiadai besiruošiantys sportininkai?

Ką valgo Olimpiadai besiruošiantys sportininkai?

Ką valgo Olimpiadai besiruošiantys sportininkai?

Laikas.lt
Parengta pagal newscandy.com informaciją.

Olimpiadai artėjant televizijos ekranuose vis dažniau šmėžuoja sportininkai – atrodytų, kad tokie liekni žmonės privalo laikytis griežtos dietos. Žinoma, kad taip ir yra, o toji dieta susideda iš baltymais gausaus maisto, mėsos, vaisių ir daržovių – dienos kalorijų norma yra apie 3 500 kalorijų.

Turkijos ieties metinas Fatihas Avanas pasakoja, kad šiuo metu savo mityba jis rūpinasi itin atsakingai: „Galbūt mano pasirodymai ir padaro mane elitiniu sportininku, tačiau iš tiesu geru tapsiu tik gavęs Olimpinį medalį. Tinkama dieta yra būtina, norint turėti pakankamai jėgų ir kokybiškai treniruotis.“

Taekvondo kovotojas Bahri Tanrikulu jau tris kartus yra tapęs pasaulio čempionu ir turi Olimpinį sidabrą, tačiau 32 – ejų metų vyras į Londoną vyksta tikėdamasis parsivežti auksą. Sportininkas ne tik suvartoja 3 000 kalorijų per dieną, bet ir geria daugybę įvairių maisto papildų, vitaminų bei baltyminių kokteilių: „Jeigu negerčiau papildų, tai turėčiau suvalgyti kelis kilogramus mėsos ir tuzinus vaisių. Jeigu kalorijas, kurių reikia mano organizmui, tektų gauti iš natūralaus maisto, tai užuot treniravęsis visą dieną turėčiau valgyti,“ – pasakojo vyras.

22 – ejų Nur Tatar Olimpinėse žaidynėse taip pat atstovauja Turkijai, tai pirmosios tokio rimtuvo varžybos taekvondo kovotojos karjeroje. Mergina laikosi griežtos dietos tam, kad numestų kelis kilogramus ir patektų į tam tikrą svorio kategoriją.

Pasaulio čempionas, sunkumų kilnotojas Mete Binay per dieną suvartoja 3 500 kalorijų. 27 – erių metų vyras kasdien išgeria bent dvi stiklines pieno, o didelę dalį jo racione užima raudona mėsa. Vyras mėgsta saldumynus ir rytais visada valgo pusryčius, skirtingai nuo daugelio kitų sportininkų, jis papildus ima gerti tik prieš pat varžybas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Imtynininkė Elif Jale Yesilirmak per dieną suvartoja 3 000 kalorijų, tačiau jos mitybos programa šiek tiek skiriasi nuo kitų sportininkų: „Vietoj raudonos mėsos aš valgau lašišą. Aš manau, kad žuvis yra maistingesnė ir sveikesnė. Geriu daug vandens, per dieną išgeriu bent penkis litrus.“

Bėgikė Merve Aydin per dieną suvaltoja 3 000 kalorijų ir intensyviai treniruojasi. 22 – ejų metų mergina pasakoja, kad šios varžybos jai yra galimybė išbandyti savo jėgas.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top