Now Reading
Visa tiesa apie silikonines krūtines

Visa tiesa apie silikonines krūtines

Visa tiesa apie silikonines krūtines

Laikas.lt
Parengta pagal beautifiles.com informaciją.

Plastinės operacijos šiuolaikiniame pasaulyje tampa norma – tiek siekiant amžinos jaunystės, tiek ir bandant savo kūną maksimaliai priartinti prie ant žurnalų viršelių matomų standartų. Viena populiariausių plastinių operacijų yra krūtinės didinimas implantais. Pastaroji tapusi kasdienybe ir dažna mergina ar moteris net nesusimąsto apie galimas neigiamas pasekmes. Kokie pavojai laukia pasidinusių krūtines?

Kapsulės kontraktūra

Kapsulės kontratūra yra randas, kuris gali susidaryti aplink implantą, tai nėra itin dažna komplikacija, tačiau ji lemia itin nenatūralią krūtų išvaizdą. Krūtinė atrodo pernelyg kieta, apvali, oda būna įsitempusi. Sakoma, kad fiziologiniu tirpalu užpildyti implantai rečiau sukelia randus, tačiau tai nėra iki galo įrodyta. Vienintelė galimybė sumažinti randų atsiradimo tikimybę yra implantų įterpimas po raumeniu. Susidarius randams tenka daryti papildomą operaciją ir šalinti surandėjusius audinius, o implantus pakeisti naujais.

Mamograma

Mamografija – tai krūtų peršvietimas rentgeno spinduliais. Šis metodas padeda pastebėti net menkiausius nukrypimus nuo normos ir nustatyti krūties vėžį pirminėje stadijoje. Implantą patalpinus po raumeniu matoma iki 90% audinio, jeigu impantas yra virš raumens – 75%. Atrodytų, kad matymo laukas nėra mažas, tačiau svarbus kiekvienas milimetras, tad, jeigu priklausote krūties vėžio rizikos grupei, vertėtų apsvarstyti, ar tikrai verta didintis krūtinę.

Pasislinkimas

Neabejojame, kad didžioli dalis profesionalių chirurgų implantams parinks tinkamiausią vietą, tačiau tai neapsaugo nuo jų pasislinkimo galimybės. Implantams pakeitus vietą teks iškęsti dar vieną operaciją.

Įtrūkimas

Pagrindiniai implantų užpildai yra silikonas bei fiziologinis tirpalas, kurie sukelia skirtingas komplikacijas implantui įtrūkus. Pažeidus fiziologiniu tirpalu užpildyta implantą tirpalas išteka ir krūtis vėl tampa pradinio dydžio, tačiau didesnių problemų pasitaiko retai. Žinoma, reikės papildomos operacijos. Įtrūkus silikoniniam implantui bėdos kiek didesnės – aplink ištekėjusį silikoną susiformuoja randinis audinys, susidaro seniau minėta kapsulės kontraktūra, tad neišvengiamai tenka operuoti.

Raukšlės

Nepakankamai pripildyto implanto užpildas nuolat juda, kartu judindamas ir odą. Išsitampiusiose odos vietose susidaro gan aiškiai matomos raukšlės. Šis komplikacija dažnesnė naudojant fiziologiniu tirpalu užpildytus implantus, o jai pasireiškus tenka patempti odą ir keisti implantus naujais.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Nejautrūs speneliai

Sumažėjęs arba beveik išnykęs spenelių jautrumas yra bene dažniausiai pasitaikanti krūtų didinimo operacijos pasekmė.

Infekcija

Injekcijos galimybė labai menka – vos 1 %, tačiau jos atveju tektų pašalinti implantus ir gerti antibiotikus. Gijimo procesas gali užsitęsti iki pusmečio.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top