Now Reading
Kaip atrodo apatiniai, kuriuos vilkėjo Viduramžių moterys

Kaip atrodo apatiniai, kuriuos vilkėjo Viduramžių moterys

Kaip atrodo apatiniai

Laikas.lt
Pgl. Dailymail.co.uk

Atrodo, kad šiais laikais archeologai Europoje randa tik monetas, šukes ar miestų liekanas. Tačiau ne visi – austrų kasinėtojams neseniai pasisekė kur kas labiau, aptikus Viduramžių laikų moteriškus apatinius. Radinys išties šokiruoja, nes iki šiol buvo manoma, kad liemenėlės bei moteriškos kelnaitės pradėtos siūti tik XVIII a.

Apatiniai buvo rasti Lengberg pilies rusyje, rytų Tirolyje, Austrijoje. Nepaisant audinio sunykimo po daugiau nei 500 metų apatiniai nedaug kuo skiriasi nuo dabartinių modelių. Šis atradimas nustebino istorikus, žinojusius, kad Viduramžiais vyrai dėvėdavo šortus primenančius apatinius, ir tik spėliodavo, kad moterys nešiodavo apatinius marškinius ar ilgą palaidinę.

Hilary Davidson, Londono Muziejaus kuratorė, sako, kad šis atradimas visiškai perrašys mados istoriją, nes tai pirmas tokio tipo radinys. „Retai kada drabužiai išlieka, juo labiau tokie seni drabužiai. Šis atradimas yra labai geras būdas pažinti Viduramžių madas. Visiškai tikėtina, jog panašius apatinius rinkdavosi ir XV a. britės“, – iškasena džiaugėsi H. Davidson.  

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Iš pradžių mokslininkai į šiuos radinius žiūrėjo skeptiškai, tačiau po nuoseklių tyrimų išaiškėjo, kad itin sausos sąlygos tikrai leido šiems drabužiams išsilaikyti nuo pat 1480-ųjų.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top