Now Reading
Kino pusryčiai. Kino poezija filme – „Apie meilę ir kitus demonus“

Kino pusryčiai. Kino poezija filme – „Apie meilę ir kitus demonus“

Kino pusryčiai. Kino poezija filme - „Apie meilę ir kitus demonus“

Dovilė Raustytė

Neseniai pasiekusi žinia apie vieno mėgstamiausių rašytojo Gabrielio Garsijos Markeso ligą atkapstė iš atminties prieš porą metų matytą filmą „Apie meilę ir kitus demonus“ (angl. Of Love and Other Demons). Dėl silpnaprotystės nustojęs rašyti to paties pavadinimo knygos autorius įkvėpė ne itin žinomą rež. Hilda Hidalgo sukurti nepaprasto grožio kino juostą.

Magiškasis realizmas šiaip yra dosnus literatūrinis žanras kinui. Šiuo atveju jis buvo išnaudotas iki galo. Prieš scenarijų norisi dar paminėti, kad labai svarbu ši filmą žiūrėti kuo didesniame ekrane. Jei nepavyks pakliūti į kino teatrų fragmentinius repertuaro kartojimus, bent jau pasiskolinkite iš ko nors projektorių. Vaizdai čia svarbesni net už pačią istoriją.


O ji pasakoja apie uždraustą meilę XVIII a. Pietų Amerikoje. Dabar mums juokingais atrodančiais ryšiais su velniu apkaltinta trylikametė mergina atsiduria Inkviziciniame kalėjime, kur ją lankyti gali tik jaunas vyskupas. Kvaili prietarai, žiaurios religinės dogmos stoja prieš jaunų žmonių meilę ir įgimtą laisvės pojūtį. Gal skamba banaliai ir nuvalkiotai, bet reikia pamatyti, kaip tai yra perteikiama…

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top