Now Reading
Mirtys, sukeltos video žaidimų

Mirtys, sukeltos video žaidimų

Mirtys

Laikas.lt
Parengta pagal spike.com informciją.

Ginčai, ar video žaidimai kenkia, ar duoda naudos, niekada nenutyla. Vieni mokslininkai teigia, kad kompiuteriniai bei video žaidimai gerina reakciją, analitinį mąstymą bei lavina sugebėjimą dirbti komandoje, o kiti atlieka tyrimus įrodančius, jog jie žaloja ne tik sveikatą, bet ir psichiką. Ilgiau panagrinėjus galima prieiti vienos išvados – proto ribose žaidimai tikrai nekenkia, o protą pametus galima ne tik susigadinti sveikatą, bet ir prarasti gyvybę.

Korėjietis mirė žaisdamas „Starcraft“

„Starcraft“ yra internetinis žaidimas, kurį vienu metu tinkle žaidžia daugybė žmonių iš viso pasaulio – žaidėjai tampa kosminių kovotojų vadovais ir pasineria į mūšį su priešiškai nusiteikusiais legionais. Šis žaidimas toks populiarus, kad profesionalūs žaidėjai iš jo uždirba apie 100 000 JAV dolerių per metus. Vienas iš jų, korėjietis žinomas Lee vardu, susmuko žaisdamas. Nuovargio ir ilgų valandų prie kompiuterio neatlaikė jo širdis.

Tikras nužudymas dėl virtualaus kardo

Qiu Chegwei žaidime „Legend of Mir 3“ paskolino savo ypatingą kardą savo draugui Zhu Caoyuan, pastarasis kardą pardavė už 675 JAV dolerius. Supykęs virtualaus kardo savininkas žmogų užbadė tikru peiliu. Šiuo metu žmogžudys yra įkalintas iki gyvos galvos.

13 – metis nusižudė dėl „WoW“

Xiao Yi buvo prisiekęs „World of Warcraft“ fanas, kuris nusižudė nušokdamas nuo 24 aukštų pastato stogo. Berniukui tebuvo 13 metų. Priešmirtinį raštelį jis rašė žaidimo personažo vardu, jame teigdamas, jog su žaidimo draugais susitikti nori pomirtiniame pasaulyje. Tėvai teigė kalbėję su vaiku apie žaidimus, tąkart jis atsakė: „Žaidimai apnuodijo mane ir aš nebegaliu savęs kontroliuoti.“

„GTA“ įkvėptas policininkų nužudymas

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Beveik neabejojame, kad Devino Moore’o nusikaltimas buvo įkvėptas „Grand Theft Auto“ kompiuterinio žaidimo. Vyras dievino šį itin brutalų žaidimą, kartą, sustabdytas policininko jis sugebėjo atimti ginklą ir juo nušauti pareigūną, tris jo kolegas bei pabėgti policijos automobiliu. Vėliau sulaikytas jis teigė: „Gyvenimas yra kaip video žaidimas. Kadanors reikia mirti.“

Paauglys nužudė motiną dėl „Halo 3“

Danielio Petrico tėvai atėje iš 17 – mečio „Halo 3“ žaidimą, kadangi vaikinas prie jo praleisdavo pernelyg daug laiko. Tėvai žaidimą užrakino seife, tačiau paauglys sužinojo kombinaciją, o atsidaręs seifą pasiėmė ne tik žaidimą, bet ir pistoletą. Atėjęs į tėvų miegamąjį jis paprašė tėvų užsimerkti ir laukti „staigmenos“. Danielis šovė abiems tėvams į galvas, motina mirė iškart, o tėvas , ilgą laiką buvęs kritinės būklės, išgyveno.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top