Now Reading
Adrenalino „gykė“ Modesta (Foto)

Adrenalino „gykė“ Modesta (Foto)

Adrenalino „gykė“ Modesta (Foto)

Aistė Ridikaitė

Modesta nuo pat mažų dienų augo sportuojančioje šeimoje. Jos tėtis – ilgametis burlenčių ir jėgos aitvarų varžybų dalyvis ir nugalėtojas, vienas iš pirmųjų, legendinių atletų. Taigi, ekstremalusis sportas, užsispyrimas ir savotiškas „gykiškumas“ siekiant tikslo Modestai – ne naujiena. Tačiau savo pirmąja ir svarbiausia sporto šaka mergina vadina lengvąją atletiką.

„Draugė, atsivedusi mane į maniežą, jau nebesportuoja. Na, o aš atradau čia ne tik sportą, ne tik norą dirbti ir siekti, bet ir antrą šeimą. Visi sportuojantieji padedame tobulėti, palaikome ir sergame vieni už kitus“, – pasakoja Modesta.

Pagrindinis merginos tikslas – 2016 m. Rio de Žaneire vyksiančios vasaros olimpinės žaidynės. Jau dabar ji turi kvietimą į 2014 m. Sočio žiemos olimpiadą, tačiau galvoja, kad snieglentės gali palaukti. „Jėgos aitvarai, snieglentės kol kas yra antraplaniai dalykai. Žinau, kad tikslų reikia siekti po truputį ir susikaupus. Todėl pirmiausia noriu dalyvauti olimpiadoje kaip lengvaatletė, o paskui – žiūrėsime“, – žavi septyniolikmetės pasiryžimas.

Paklausta apie mokyklą, laisvalaikį, ar draugams ir jaunystės linksmybėms lieka bent kiek laisvo laiko, Modesta nusijuokia. „Taip, kartais norėčiau laisvalaikio turėti šiek tiek daugiau. Dažnai būna sunku. Dažnai būnu pavargusi. Bet po to pagalvoju, ką tada veikčiau… Nė minutės negalėčiau išsėdėti nieko neveikdama ir turbūt vis tiek imčiausi kokios nors nutrūktgalviškos veiklos, tarkim, tokios, kaip jėgos aitvarai. Mano draugai supranta mane ir priima tokią, kokia esu. Be to, su jais kartu Svencelėje (jėgos aitvarų ir burlenčių rojus Lietuvoje) praleistos vasaros yra tūkstantį kartų smagesnės nei trinant asfaltą“, – pasakoja Modesta.

Štai Jums, mielieji adrenalino mėgėjai, naujas gyko apibrėžimas. Tai žmogus, kuris nenustygsta vietoje ir yra visa galva pasinėręs į tai, ką mėgsta. Kartais juos dar vadina talentais.

Lietuvaitės iš „Chicks GW“ žavi pasaulio ekstremalus

Na, tiesiog negalime susilaikyti ir neparodyti, kaip dūksta merginos iš ekstremalių mokyklos „Chicks GW“. Ši fotosesija garsiai nuskambėjo visuose pasauliniuose jėgos aitvarų ir burlenčių forumuose bei žurnaluose. Pagarba drąsuolėms!

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Daugiau nuotraukų – galerijoje.


Šis straipsnis publikuotas rugpjūčio mėnesio „Laikas.lt“ žurnale tema GYKAI, kurį galite rasti Vilniaus, Kauno ir Šiaulių viešose vietose arba čia. Kiti numerio straipsniai:

Gykų olimpas: jie kuria internetą mums
„Facebook“ klaidos – Laimono Zako eksponatai
Amžinas kūrybininko ir užsakovo konfliktas
Stilingų žmonių stilingos technologijos (Gatvės stiliaus foto)
Prekyba vintažiniais daiktais internetu. Ar tai pelninga?
Programuotojas L. Valiukas: „Tarp kompiuterastų pasitaiko ir normalių žmonių, bet nedaug“
Kuriant stimpanką nebūtina apie jį žinoti
Labàdienà Jums sako Petras ir Rapolas
Kompiuterių klavišus deginantys gykai kine

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top