Now Reading
Kas šiais metais įeis į mados istoriją?

Kas šiais metais įeis į mados istoriją?

Kas šiais metais įeis į mados istoriją?

Kiekvienais metai visame pasaulyje vyksta nemažai dizainerių kolekcijų pristatymų, apdovanojimų, mados renginių, konkursų ir kt. Geriausiai pavykę ir didžiausią įspūdį palikę mados renginiai yra verti įrašyti į mados istorijos knygą. Tad kuriuos gi būtų verta įrašyti į 2010 metų skyrių?

UŽSIENIS

1. Paryžiaus „Haute Couture 2010” mados savaitė.

Glamūras, spindesys ir stiprus, moteriškai subtilus seksualumas – trys žodžiai, geriausiai nusakantys Paryžiaus mados savaitėje pristatytas pavasario-vasaros kolekcijas.

Tiems, kas skeptiškai vertino prancūzišką madą ir jau manė, kad jos renesanso laikai senai baigėsi, Jeanas Paulas Gaultieras metė iššūkį – jo rudens/žiemos preliudija tapo aukštosios mados epogėjumi – moteriškumas, suknelių dvelksmas, rytietiškos kultūros fragmentai, turbanų simbolika – čia neabejotinai buvo atkleistas visas prancūziškos mados grožis.

2. Londono vintažinės mados fiesta

 Čia galima rasti daugybę pasiūlos  – nuo madingiausių vintažinių drabužių iki stilingų ir unikalių aksesuarų. Kasmet šis renginys pritraukia ne tik plačios visuomenės, bet ir mados pasaulio atstovus, taip pat žinomus dizainerius bei asmeninius žvaigždžių stilistai iš viso pasaulio. Čia vyksta tikra vintažo fiesta!

3. Milano mados savaitė

Du kartus per metus žymiausi pasaulio dizaineriai pristato savo kolekcijas, kuriomis po to vadovaujasi visas pasaulis. Čia visada išvysime kažką naujo, unikalaus, tendencingo, čia visuomet susirenka pasaulio žymiausi atstovai, taigi – tikra aukštosios mados ekspozicija visomis prasmėmis.

4. Amerikos mados apdovanojimai

Amerikos mados dizainerių taryba, kurią sudaro virš 350 garsiausių dizainerių, kuriančių moterims bei vyrams drabužius, aksesuarus bei juvelyrinius dirbinius, kasmet rengia apdovanojimus. Kiekvienais metais į juos susirenka daugybė mada besidominčių žmonių, garsiausių mados kūrėjų bei mados ekspertų, taip pat pasaulinio garso įžymybių

5. Niujorko mados naktis (Fashion’s Night Out NY)

Viena didžiausių pasaulio mados ir stiliaus sostinių Niujorkas pernai pirmą kartą pristatė didžiulį mados vakarėlį, kuris vyksta visą naktį. Kadangi idėja pasitvirtino visu šimtu procentų, Fashion’s Night Out NY tradicija buvo tęsiama ir šiais metais , tad ir šį kartą nepagailėta išmonės: su grandioziniu mados šou, vykusiu pačioje miesto širdyje – Lincoln Centre kieme, 150 modelių, 171 drabužių komplektas, penkiomis skirtingomis temomis, gausybę dizainerių ir virš 1500 pristatymą stebėjusių svečių.

LIETUVA

1. Mados naktis

Fashion’s Night Out buvo organizuojama ne tik New Yourk‘o mieste, bet ir kitose pasaulio sostinėse. Šiais metais ir mūsų sostinė prisijungė prie pasaulinės „Mados Nakties“ ir kartu su daugeliu žmonių šventė mados šventę. Buvo galima stebėti mados karnavalą, lankytis iki išnaktų dirbančiose sostinės parduotuvėse, taip pat susipažinti su šių metų rudens bei žiemos mados tendencijomis. Ant Rotušės aikštėje esančio podiumo savo naujausias kolekcijas demonstravo „Max & Co“, „Pennyblack“, „1.2.3“, „Gerry Weber“ ir „Manoukian“ mados kūrėjai. Ir, žinoma, gera muzika, vaišės ir linksmybės iki ryto.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

2. Mados infekcija

„Devintuosius gyvavimo metus skaičiuojanti „Mados infekcija“ – ne tik ryškiausias mados festivalis Lietuvoje. Tai – mados ir meno šventė, konceptualus ir novatoriškas renginys, suvienijantis jauniausius autorius ir mados pasaulio profesionalus“ – savo oficialioje svetainėje rašo renginio iniciatoriai. Šiemet „Mados infekcijos” renginys buvo jubiliejinis – jam sukako dešimt, todėl ta proga buvo galima stebėti tikrai pasiruošusius dizainerius: bene visos kolekcijos intrigavo savo unikaliu požiūriu į aukštosios mados koncepciją, kurioje atsispindėjo ir lietuviškas mentalitetas, ir pasaulinės tradicijos detalės, ir gobalus požiūris, o kartu ir širdžiai artimas lietuviškas suvokimas. Tikslas pasiektas – renginio organizatoriams dar kartą pavyko įrodyti, kad lietuviška mada savo idėjomis ir realizacijomis gali drąsiai lygiuotis į pasaulinę. 

3. Mados injekcija

Festivalio „Mados infekcija“ organizuojamas konkursas „Mados injekcija“ šiais metais pirmą kartą atvėrė duris žiūrovams. Šį kartą gyvai galima buvo stebėti naujų, talentingų drabužių dizainerių kolekcijas (ir bene pusė jų buvo iš kaimyninių šalių), kurios nenuvylė originaliomis interpretacijomis, unikaliomis idėjomis ir išskirtiniu pateikimu. Mados pristatymą vainikavo įspūdingas grupės Empti pasirodymas.

4. Juozo Statkevičiaus 2011 metų pavasario/vasaros kolekcijos pristatymas

Dizaineris Juozas Statkevičius ir dar kartą nustebino. Salė buvo papuošta milžiniškomis baltomis skulptūromis, nutiesta balta medžiaga virto įspūdingu podiumu. Po šios kolekcijos pristatymo visos antraštės mirgėjo nuo pačių gražiausių epitetų – susižavėjimą kėlė ir pristatymo išmoningumas, ir kolekcijos nuostabumas, ir modelių puikus parinkimas – viskas nuo A iki Z buvo suderinta ir puikiai įgyvendinta.

5. Naujojo žurnalo „L’Officiel Mada“ pristatymas

Šiais metais oficialiai pristatytas bendras mados žurnalų „Express Mada“ ir prancūziško „L’Officiel“ leidėjų projektas – žurnalas „L’Officiel Mada“. Jame labai išsamiai pristatoma užsienio mados rinkos analizė, tačiau, kas svarbiausia, nepamirštama pristatyti ir atsidžiau pažvelgti į vietinių dizainerių kūrybą.

 Parengė Nina Ivanova

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top