Now Reading
TKKF: (Be pavadinimo)

TKKF: (Be pavadinimo)

TKKF: (Be pavadinimo)

Adrianas (Adamas Goldbergas) – kompozitorius, kuriantis avangardinę muziką, grįstą įvairiausių garsų variacijomis – nuo popieriaus traškesio, stiklų dužimo iki kibirų mušimo koja. Džošas (Eionas Bailey) – jo brolis, komercinę sėkmę Čelsio (Niujorkas) galerijai nešantis dailininkas. Žavingai galerijos savininkei Madlenai (Marley Shelton) Džošas užtikrina finansinį stabilumą, o Adrianas pavergia jos širdį. Dėmesį prikaustantis filmas narsto šiuolaikinio meno pasaulio rinkos dėsnius, siekia atskleisti takoskyrą tarp meno ir komercijos, tikros kūrybinės aistros ir apsimestinio entuziazmo. Tai ironiškas, intelektualiu humoru persmelktas filmas apie menininkų pastangas balansuoti tarp reikmės įtikti masių skoniui ir troškimo likti ištikimiems savo vertybėms bei kūrybiniam požiūriui.

Apdovanojimai:

2009 m. – Manheimo kino festivalio (Vokietija) pagrindinis žiuri prizas ir „Kino alternatyvos“ apdovanojimas.
2009 m. – Talino „Juodųjų naktų“ kino festivalyje (Estija) – geriausias amerikietiškas filmas.

Apie režisierių:

Rašytojas, kompozitorius ir režisierius Jonathanas Parkeris debiutavo 2001 m. su filmu „Bartlbis“ (Bartleby), kuris buvo nominuotas pagrindiniam apdovanojimui Dovilio filmų festivalyje (Prancūzija) ir atrinktas būti vakaro atidarymo filmu prestižinėje „Naujųjų režisierių / Naujųjų filmų“ kategorijoje. J. Parkerio kaip muzikanto ir San Francisko mokyklos abstrakčiojo ekspresionizmo darbų kolekcionieriaus patirtis susijungia naujausiame jo darbe „(Be pavadinimo)“ – tiems ir apie tuos, kurie jaučiasi esą neįvertinti, lyg „be pavadinimo“.

APIE FESTIVALĮ

Kauno kino festivalio tikslas – pristatyti plataus tarptautinio pripažinimo sulaukusius kino filmus, atspindinčius tiek pasaulines šių dienų kino meno raidos tendencijas, tiek vietiniame bei pasauliniame kontekste aktualią visuomeninę problematiką.

Festivalis kviečia gero kino pasiilgusius, kinu besidominčius, kiną mylinčius žiūrovus skubėti pamatyti pastarojo laiko įdomiausius, vertus dėmesio filmus iš viso pasaulio. Kino mylėtojus kviečiame ne vien į kino seansus, bet ir į diskusijas, paskaitas ir susitikimus su kino kūrėjais.

Ketvirtasis Tarptautinis Kauno kino festivalis vyks 2010 m. spalio 1-17 dienomis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top