Now Reading
TKKF: Sebė

TKKF: Sebė

TKKF: Sebė

Penkiolikmetis Sebė kartu su motina Eva gyvena mažame bute, čia dažnai kyla nesutarimų ir jaučiama nuolatinė trintis. Eva dirba laikraščių išnešiotoja, o po darbo mėgsta mėgautis alumi. Mokykloje Sebei reikalai klostosi ne ką geriau – jis kenčia bendraklasių priekabiavimus. Vienintelė vieta, kur Sebė gali pasislėpti ir daryti ką nori, yra metalo laužo aikštelė. Joje atsiskleidžia Sebės kaip išradėjo gabumai – iš nereikalingų daiktų jis konstruoja įvairius prietaisus. Čia įmanoma pasigaminti net bombą… Režisierius Babakas Najafi norėjo sukurti antiintelektualų filmą, panašiai kaip jo mėgstami režisieriai Fatihas Akinas ir Alejandro Gonzálezas Iñárritu. Anot B. Najafi’o, jų filmai nėra per sunkūs, intelektualinis svoris neužgožia idėjų ir jausmų, tačiau kartu jie neskirti plačiosioms masėms.

Apdovanojimai

2010 m. – Berlyno tarptautinio kino festivalio (Vokietija) apdovanojimas už geriausią debiutinį filmą.
2010 m. – 31-ajame Tarptautiniame Durbano kino festivalyje (PAR) Sebastianas Hiort af Ornäs buvo pripažintas geriausiu aktoriumi.
2010 m. – pirmojo kūrinio apdovanojimas 26-ajame Tarptautiniame kino festivalyje „Festroia” (Portugalija).

Apie režisierių:

Babakas Najafi gimė 1975 m. Irane, Karamio mieste. Kai jam buvo vienuolika, šeima persikėlė gyventi į Švediją. B. Najafi užaugo Upsaloje. 1998–2002 m. studijavo kino režisūrą Stokholmo dramos instituto Kino, radijo ir televizijos koledže. Iki „Sebės“, savo pirmojo ilgametražio, buvo sukūręs keturis trumpus filmus.

APIE FESTIVALĮ

Kauno kino festivalio tikslas – pristatyti plataus tarptautinio pripažinimo sulaukusius kino filmus, atspindinčius tiek pasaulines šių dienų kino meno raidos tendencijas, tiek vietiniame bei pasauliniame kontekste aktualią visuomeninę problematiką.

Festivalis kviečia gero kino pasiilgusius, kinu besidominčius, kiną mylinčius žiūrovus skubėti pamatyti pastarojo laiko įdomiausius, vertus dėmesio filmus iš viso pasaulio. Kino mylėtojus kviečiame ne vien į kino seansus, bet ir į diskusijas, paskaitas ir susitikimus su kino kūrėjais.

Ketvirtasis Tarptautinis Kauno kino festivalis vyks 2010 m. spalio 1-17 dienomis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top