Search Results for: "Oliver Sim"
Kai 1986-aisiais optikai broliai Larry ir Dennis Leight’ai įgyvendino seną svajonę ir Kalifornijoje atidarė pirmąjį akinių ir akinių nuo saulės butiką „Oliver Peoples“, vargu ar galėjo tikėtis, jog tepraėjus vieneriems metams pats Andy Warhol’as pozuos vokiško „Vogue“ viršeliui, pasipuošęs jų kūryba, o per dešimtmetį „Oliver Peoples“ vardą žinos ne tik kiekviena Holivudo garsenybė, bet ir populiariausių mados žurnalų redaktoriai.
Laikas.lt jau yra užsiminęs apie šių metų Vilniaus knygų mugės staigmenas ir naujienas. Šį kartą – šiek tiek plačiau apie tai, kas bus pristatoma vasario 17 – 20 d. vyksiančio renginio metu.
Britų kulinaro Jamie Oliver tingumu neapkaltinsi. Vyrukas leidžia knygas ir žurnalus, kuria televizijos laidas, darbuojasi restoranuose, užsiima labdara. Energija ir aistra gaminimui paperkančio virėjo idėjos atspindi seną tiesą – vartokime maistą kaip vaistą, kad vėliau netektų vaistų ryti kaip maisto…
Norėtumėte savo šeimos narius ar draugus pradžiuginti paties pagamintu patiekalu? O gal nusprendėte keisti gyvenimo įpročius ir pradėti sveikai maitintis, tačiau maisto gaminimas jums atrodo mistika? Štai ką reikėtų žinoti visiems, norintiems išmokti gaminti.
Šiandienos muzikiniams pusryčiams siūlau „šviežieną“. Londoniečiai, grupė „The xx“ dar kartą rodo savo sugebėjimus koverių srityje. Vos prieš porą dienų „BBC Radio 1“ live programos metu jie išbandė 2000-ųjų metų hitą „Finally”, sukurtą niujorkiečio muzikos prodiuserio „Kings Of Tomorrow“ (kitaip žinomo kaip Sandy Rivera). Beje, grupė „The xx“ pasižymi puikiu koverių pasirinkimu ir atlikimu.
Gražiausios metų šventės visuomet siejasi su gražiausiais dalykais: artimųjų šypsenomis, mylimųjų apkabinimais ir nuoširdaus juoko sklidinais namais. Kalėdų laikotarpiu visi tampame šiek tiek geresniais: dažniau paklausiame, kaip sekasi, dažniau susitinkame puodeliui arbatos ir daugiau rūpinamės vieni kitais. Tokiais būti visus metus būtų sunku – per daug dirbame, per daug įsisukame į rutiną, per daug vakarų leidžiame atskirai.
Herojus, išdavikas, didvyris, niekšas, demaskuotojas, skundikas. Visi šie epitetai – apie vieną ir tą patį žmogų: Edvardą Džozefą Snowdeną. Būtent apie jį 3 „Oskarų“ statulėles laimėjęs režisierius Oliveris Stone’as sukūrė biografinę dramą „Snowdenas“, kur pagrindinį vaidmenį patikėjo Josephui Gordonui Levittui. Ruošiantis filmavimams aktoriaus laukė nemažas iššūkis – Rusijoje jam teko susitikti su pačiu šnipinėjimu apkaltintu amerikiečiu.
Apie pirmąją jausti ir savarankiškai mąstyti sugebančią mašiną pasakojančiame naujajame Pietų Afrikos režisieriaus Neillo Blomkampo filme „Čapis“ (angl. „Chappie“) netrūks netikėtų akimirkų ir intriguojančių detalių. „The Guardian“ surinko penkias, leidinio kino ekspertų nuomone, labiausiai publikos dėmesio vertas šios juostos staigmenas.
2014 metais restoranų verslas, anot maisto pramonės specialistų ir tendencijų prognozuotojų, turėtų pasipildyti holografiniais virėjais, išmaniaisiais peiliais ir vabzdžių batonėliais. Pasak UAB „Amber Food” maisto kokybės vadovo Algirdo Furmanavičiaus, kitais metais nieko nenustebinsi pasiūlęs špinatinių kopūstų ledų ar gerai paruoštos tikros žemės sriubos.
Kandžiu ir šmaikščiu žvilgsniu mūsų šalelės kelius ir pakeles nužvelgiantis publicistas, rašytojas ir gurmanas Andrius Užkalnis turi tvirtą nuomonę apie viską, kas pasipainioja jo žemiškoje kelionėje ir nebijo jos panaudoti. Savo plunksnos gerbėjams ir negerbėjams (kartais sunku suvokti, ar tarp jų – vienaip ar kitaip – šio autoriaus skaitytojų, yra kažkoks realus skirtumas) išdidžiai kulniuodamas kartais Andrius mesteli kokią su kinu susijusią repliką (suprask, būseną „Facebook“), tačiau publikacijų šia tema mūsų herojus nėra parengęs itin daug, todėl pasišovėme užpildyti šią spragą.