Search Results for: "anyžiai"

Pyragas su anyžiais „Purioji Ana Yžė“

Pyragas su anyžiais „Purioji Ana Yžė“

Sumaišykite aliejų, jogurtą, cukrų, kiaušinį. Įmaišykite meduolių prieskonius, anyžių, druską, citrinos žievelę, vanilę, kepimo miltelius ir sodą. Tuomet sudėkite sutarkuotas morkas, kokoso drožles ir nusunktus susmulkintus ananasus. Suberkite miltus – tešla turi būti pakankamai tiršta (jei trūksta pridėkite dar 1-2 šaukštus miltų).

Gerai išmaišykite ir pilkite į skardą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus ir iškils, apie 30-35 min.

Kremui sumaišykite visus ingredientus. Aptepkite atvėsusį pyragą, papuoškite citrinos žievele, morkų drožlėmis ir maltu anyžiumi.

„Mineralinių vandenų“ ekspertai rekomenduoja: „Michel Leon Gewürztraminer Alsace A.C.“ (Prancūzija, 35,49 Lt)
Šviesios, vos žalsvos spalvos vynas kvepia greipfrutų, svarainių, ličio vaisių tonais.
Nesunkus vynas dėl savo skonio itin dera prie aštresnių patiekalų, sūrių. Taip pat tinka gerti prieš valgį.

Skanaus!

Prieskoniai – ne tik maistui gardinti

Prieskoniai – ne tik maistui gardinti, bet ir sveikatai gerinti

Prieskoniais maistą gardiname visus metus, bet žiemą virtuvė išsiskiria tuo, kad ypač norisi sodresnio skonio, sotesnių patiekalų. Kokius prieskonius geriausia rinktis?

Daiktų pusryčiai. Gamtos įkvėpti šviestuvai

Daiktų pusryčiai. Gamtos įkvėpti šviestuvai

Australai „Earl Pinto“ gamina žavius šviestuvius, kuriuos įkvepia gamtos formos. Ekologijai neabejingo dizainerių dueto darbai tikrai papildytų daugelį interjerų.

Apdovanoti geriausi 2012 m. kulinariniai tinklaraščiai (Foto)

Apdovanoti geriausi 2012 m. kulinariniai tinklaraščiai (Foto)

Birželio 14-ąją minimos tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga rengiamo tradicinio kulinarinio vakarėlio metu buvo ne tik išrinktas skaniausias teminis patiekalas, bet ir apdovanoti geriausių 2011/2012 kulinarinių tinklaraščių autoriai. Žurnalo „Virtuvė. Nuo…iki“ ir „Electrolux“ rengiamuose apdovanojimuose metų debiuto nominacijoje laimėjo JAV gyvenančios lietuvės Aušros Marcinkevičiūtė tinklaraštis Vaikai ir vanilė, o mėgstamiausiu tinklaraščiu tapo Surfing the world cuisine, kurio autorė Jolita Koruklu šiuo metu gyvena Turkijoje.

Šlykščiausi kiaušinių patiekalai: TOP 5

Šlykščiausi kiaušinių patiekalai: TOP 5

Kiaušiniai labai įprastas dalykas – valgome juos virtus ar keptus, susiplakame omletą, tačiau yra ir daugiau būdų kiaušiniams ruošti… Tik jie mūsų kultūroje nelabai vertinami.

Bandeles valgyti sveika!

Bandeles valgyti sveika!

Bandelės mažos ir didelės, cukruotos ir skalsiu džemu kutenančios gomurį… Turbūt nerastume žmogaus vaikystėje nė karto neragavusio gardžios, kvapnios bandelės su šviežiu pienu ar arbata. Tačiau laikui bėgant pradedam mąstyti apie bandelių „grėsmę“ sveikatai, svoriui… Skubame informuoti, kad bandeles valgyti ne tik galima, bet ir sveika!