Now Reading
Pyragas su anyžiais „Purioji Ana Yžė“

Pyragas su anyžiais „Purioji Ana Yžė“

Pyragas su anyžiais „Purioji Ana Yžė“

Tinklaraštis „Gėrimų ir patiekalų magija“

Jums reikės:

16×16 cm skardelė, apie 9 gabaliukai

Pyragui:

75 ml bekvapio aliejaus,
75 ml natūralaus jogurto,
130 g cukraus,
1 kiaušinis,
½ šaukštelio meduolių arba pepparkakor sausainių prieskonių,
½ šaukštelio anyžiaus sėklyčių,
½ citrinos žievelės,
žiupsnelis druskos,
1 lašelis natūralios vanilės esencijos,
½ šaukštelio kepimo miltelių,
½ šaukštelio sodos,
95 g 405D tipo miltų,
2 vidutinės morkos,
50 g lazdyno riešutų,
4 šaukštai kokosų drožlių,
4 šaukštai konservuotų ananasų gabalėlių.

Kremui:

125 g maskarponės sūrio,
½ šaukštelio anyžiaus sėklyčių,
½ citrinos žievelės,
5 šaukštai cukraus pudros.

Papuošimui:

gabaliukas morkos arba trumpa morkytė,
malto anyžiaus.

Paruošimo būdas:

See Also
Kukurūzų blynai su avokadų padažu

Sumaišykite aliejų, jogurtą, cukrų, kiaušinį. Įmaišykite meduolių prieskonius, anyžių, druską, citrinos žievelę, vanilę, kepimo miltelius ir sodą. Tuomet sudėkite sutarkuotas morkas, kokoso drožles ir nusunktus susmulkintus ananasus. Suberkite miltus – tešla turi būti pakankamai tiršta (jei trūksta pridėkite dar 1-2 šaukštus miltų).

Gerai išmaišykite ir pilkite į skardą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus ir iškils, apie 30-35 min.

Kremui sumaišykite visus ingredientus. Aptepkite atvėsusį pyragą, papuoškite citrinos žievele, morkų drožlėmis ir maltu anyžiumi.

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top