1.6 C
Vilnius
Pirmadienis, 9 gruodžio, 2024

Pyragas su anyžiais „Purioji Ana Yžė“

[-[0]-]

Jums reikės:

16×16 cm skardelė, apie 9 gabaliukai

Pyragui:

75 ml bekvapio aliejaus,
75 ml natūralaus jogurto,
130 g cukraus,
1 kiaušinis,
½ šaukštelio meduolių arba pepparkakor sausainių prieskonių,
½ šaukštelio anyžiaus sėklyčių,
½ citrinos žievelės,
žiupsnelis druskos,
1 lašelis natūralios vanilės esencijos,
½ šaukštelio kepimo miltelių,
½ šaukštelio sodos,
95 g 405D tipo miltų,
2 vidutinės morkos,
50 g lazdyno riešutų,
4 šaukštai kokosų drožlių,
4 šaukštai konservuotų ananasų gabalėlių.

Kremui:

125 g maskarponės sūrio,
½ šaukštelio anyžiaus sėklyčių,
½ citrinos žievelės,
5 šaukštai cukraus pudros.

Papuošimui:

gabaliukas morkos arba trumpa morkytė,
malto anyžiaus.

Paruošimo būdas:

Sumaišykite aliejų, jogurtą, cukrų, kiaušinį. Įmaišykite meduolių prieskonius, anyžių, druską, citrinos žievelę, vanilę, kepimo miltelius ir sodą. Tuomet sudėkite sutarkuotas morkas, kokoso drožles ir nusunktus susmulkintus ananasus. Suberkite miltus – tešla turi būti pakankamai tiršta (jei trūksta pridėkite dar 1-2 šaukštus miltų).

Gerai išmaišykite ir pilkite į skardą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus ir iškils, apie 30-35 min.

Kremui sumaišykite visus ingredientus. Aptepkite atvėsusį pyragą, papuoškite citrinos žievele, morkų drožlėmis ir maltu anyžiumi.

Skanaus!

Redakcija
Redakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Taip pat skaitykite: