[-[0]-]
Jums reikės:
16×16 cm skardelė, apie 9 gabaliukai
Pyragui:
75 ml bekvapio aliejaus,
75 ml natūralaus jogurto,
130 g cukraus,
1 kiaušinis,
½ šaukštelio meduolių arba pepparkakor sausainių prieskonių,
½ šaukštelio anyžiaus sėklyčių,
½ citrinos žievelės,
žiupsnelis druskos,
1 lašelis natūralios vanilės esencijos,
½ šaukštelio kepimo miltelių,
½ šaukštelio sodos,
95 g 405D tipo miltų,
2 vidutinės morkos,
50 g lazdyno riešutų,
4 šaukštai kokosų drožlių,
4 šaukštai konservuotų ananasų gabalėlių.
Kremui:
125 g maskarponės sūrio,
½ šaukštelio anyžiaus sėklyčių,
½ citrinos žievelės,
5 šaukštai cukraus pudros.
Papuošimui:
gabaliukas morkos arba trumpa morkytė,
malto anyžiaus.
Paruošimo būdas:
Sumaišykite aliejų, jogurtą, cukrų, kiaušinį. Įmaišykite meduolių prieskonius, anyžių, druską, citrinos žievelę, vanilę, kepimo miltelius ir sodą. Tuomet sudėkite sutarkuotas morkas, kokoso drožles ir nusunktus susmulkintus ananasus. Suberkite miltus – tešla turi būti pakankamai tiršta (jei trūksta pridėkite dar 1-2 šaukštus miltų).
Gerai išmaišykite ir pilkite į skardą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai parus ir iškils, apie 30-35 min.
Kremui sumaišykite visus ingredientus. Aptepkite atvėsusį pyragą, papuoškite citrinos žievele, morkų drožlėmis ir maltu anyžiumi.
Skanaus!