Search Results for: "barbekiu"

Kulinarijos loftas ČIOP ČIOP kviečia pradėti vasarą sekmadieniniame šeimos barbekiu (foto)

Kulinarijos loftas ČIOP ČIOP kviečia pradėti vasarą sekmadieniniame šeimos barbekiu (foto)

Stilingu skanaus maisto gaminimu ir patiekimu garsėjantis kulinarijos loftas ČIOP ČIOP kviečia pirmąją vasaros dieną sutikti terasoje greta griliaus.

Grilio sezonas įsibėgėja: 5 gardūs marinatų receptai ant grotelių keptai mėsai

Grilio sezonas įsibėgėja: 5 gardūs marinatų receptai ant grotelių keptai mėsai

Įsibėgėjus šiltajam metų laikotarpiui, daugėja progų paiškylauti gamtoje. Sotūs, kepsninėje paruošti mėsos patiekalai – būtinas tokių iškylų elementas tiek keliaujant į pikniką gamtoje, tiek į draugo sodybą. Mėsos skonį didele dalimi lemia marinatas, tad norint ant grotelių mėsą iškepti išties gardžiai, pravartu žinoti bent keletą nesudėtingų, bet mėsos skonį pagerinančių marinatų receptų.

Mamontovo koncerto Ilzenbergo dvaro ūkyje klausėsi ir karvės

Mamontovo koncerto Ilzenbergo dvaro ūkyje klausėsi ir karvės

Pirmąjį rugsėjo savaitgalį Rokiškio rajone esančiame Ilzenbergo dvare praūžė kultūrinis renginys, pritraukęs daugiau nei 2 tūkst. lankytojų iš visos šalies. Šventiškai nusiteikusių svečių rudeniškas oras neatgrasė: po gamtos supamas erdves lakstė vaikai, skambėjo juokas ir muzika, kvepėjo kepamas valgis… Iškilmingas rudens sutiktuves vainikavo Andriaus Mamontovo koncertas.

Nauja mada: gurmaniška vakarienė svečiuose pas nepažįstamus (+receptas)

Nauja mada: gurmaniška vakarienė svečiuose pas nepažįstamus (+receptas)

Norėdami paragauti gurmaniškų patiekalų, ne visi skuba vykti į egzotines šalis ar išlaidauti lankytojų pamėgtuose restoranuose. Konditerijos ir kulinarijos produktais prekiaujančios elektroninės parduotuvės „Gardu Gardu“ plėtros vadovė Giedrė Petkevičiūtė atkreipia dėmesį į Lietuvoje atsirandančias naujas kulinarines pramogas, kurioms tautiečiai drąsiai ryžtasi. „Neįprastas idėjas mėgstantys lietuviai jau kelis metus iš eilės kulinarinius sugebėjimus demonstruoja į svečius kviesdami visiškai nepažįstamus žmones – tokią galimybę jiems siūlo projektų „Running Dinner“ (liet. „Vakarienė bėgte“) ir „Plate Culture“ (liet. „Kultūra lėkštėje“) organizatoriai, kurių dėka restoranais tampa ir nuosavų namų svetainės, ir bendrabučių kambariai.

Vasaros sezono naujiena – grilyje keptas desertas

Vasaros sezono naujiena – grilyje keptas desertas

Grilio patiekalais pavaišinti draugus, kolegas ar šeimos narius tikrai nesudėtinga, bet nustebinti – iššūkis rimtesnis. Ieškantiems originalių idėjų, siūlome naujovę – svečius nudžiuginkite saldžiu barbekiu kepiniu.

Helovyno užkandžiai pagal virtuvės šefą Ruslaną Bolgovą

Helovyno užkandžiai pagal virtuvės šefą Ruslaną Bolgovą

Artėja Helovyno šventė, ypač pamėgta aštraus pojūčių mėgėjų, tų, kurie mėgsta nustebinti ne tik save, bet ir kitus įvairiausiais pokštais, kostiumais, žaidimais, na ir žinoma – Helovyno patiekalais. Kuo nustebinti draugus? Į šį klausimą mums atsako virtuvės šefas Rusalnas Bolgovas, kuris visuomet vadovaujasi nuostata, kad „maistas turi būti apgaulingai paprastas, jaudinamai žavus ir nepriekaištingai sveikas…“.

Vištiena ant grilio – greitai paruošiami ir skanūs šedevrai

Vištiena ant grilio – greitai paruošiami ir skanūs šedevrai

Dar visai neseniai ant grilio kepėme visą marinuotą viščiuką, krūtinėlę ar blauzdeles. Tačiau sparčiai populiarėjant grilio kultūrai Lietuvoje, ant grotelių vis dažniau kepame ir smulkias vištienos dalis – sparnelius, šlaunų mėsą be kaulo ar net krūtinėlės juosteles, formuojame taip vadinamus „Liulia“ kebabus iš vištienos faršo, kepame burgerius ar net tradicinius kotletus.

„Kinas po žvaigždėmis“ kviečia į gurmaniško kino kulinarinį savaitgalį

„Kinas po žvaigždėmis“ kviečia į gurmaniško kino kulinarinį savaitgalį

Vasarai skaičiuojant paskutines dienas, lauko kino projektas „Kinas po žvaigždėmis“ žiūrovams paruošė gardžių seansų ne tik kino, bet ir maisto gurmanams. Šis savaitgalis „Kine po žvaigždėmis“ skelbiamas kulinarijos savaite, tad žiūrovų lauks trys apetitą keliančios komedijos.

Andriaus Užkalnio nekritikuojamų burgerių receptas (foto)

Andriaus Užkalnio nekritikuojamų burgerių receptas (foto)

Ketvirtadienio vakarą vilniečiai turėjo unikalią galimybę paragauti burgerių, pagamintų pagal maisto kritiko receptą. Sukurti jį Andrių Užkalnį įkvėpė filmas „Šefas ant ratų. Virtuvė Los Andžele“.

Mažiausi namai pasaulyje

Mažiausi namai pasaulyje

Kartais tenka nugirsti žmones, besiskundžiančius vietos trūkumu jų gyvenamajame būste. Tačiau pamėginkite įsivaizduoti gyvenimą name, kurio plotas užima viso labo tik 1 kv.m! Būtent tokius namus sugalvojo, suprojektavo ir pastatė architektas Le Van Bo (Vokietija). O kokiame mažiausiame name teko būti jums?