Search Results for: "barbekiu"
Įsibėgėjus šiltajam metų laikotarpiui, daugėja progų paiškylauti gamtoje. Sotūs, kepsninėje paruošti mėsos patiekalai – būtinas tokių iškylų elementas tiek keliaujant į pikniką gamtoje, tiek į draugo sodybą. Mėsos skonį didele dalimi lemia marinatas, tad norint ant grotelių mėsą iškepti išties gardžiai, pravartu žinoti bent keletą nesudėtingų, bet mėsos skonį pagerinančių marinatų receptų.
Pirmąjį rugsėjo savaitgalį Rokiškio rajone esančiame Ilzenbergo dvare praūžė kultūrinis renginys, pritraukęs daugiau nei 2 tūkst. lankytojų iš visos šalies. Šventiškai nusiteikusių svečių rudeniškas oras neatgrasė: po gamtos supamas erdves lakstė vaikai, skambėjo juokas ir muzika, kvepėjo kepamas valgis… Iškilmingas rudens sutiktuves vainikavo Andriaus Mamontovo koncertas.
Norėdami paragauti gurmaniškų patiekalų, ne visi skuba vykti į egzotines šalis ar išlaidauti lankytojų pamėgtuose restoranuose. Konditerijos ir kulinarijos produktais prekiaujančios elektroninės parduotuvės „Gardu Gardu“ plėtros vadovė Giedrė Petkevičiūtė atkreipia dėmesį į Lietuvoje atsirandančias naujas kulinarines pramogas, kurioms tautiečiai drąsiai ryžtasi. „Neįprastas idėjas mėgstantys lietuviai jau kelis metus iš eilės kulinarinius sugebėjimus demonstruoja į svečius kviesdami visiškai nepažįstamus žmones – tokią galimybę jiems siūlo projektų „Running Dinner“ (liet. „Vakarienė bėgte“) ir „Plate Culture“ (liet. „Kultūra lėkštėje“) organizatoriai, kurių dėka restoranais tampa ir nuosavų namų svetainės, ir bendrabučių kambariai.
Grilio patiekalais pavaišinti draugus, kolegas ar šeimos narius tikrai nesudėtinga, bet nustebinti – iššūkis rimtesnis. Ieškantiems originalių idėjų, siūlome naujovę – svečius nudžiuginkite saldžiu barbekiu kepiniu.
Artėja Helovyno šventė, ypač pamėgta aštraus pojūčių mėgėjų, tų, kurie mėgsta nustebinti ne tik save, bet ir kitus įvairiausiais pokštais, kostiumais, žaidimais, na ir žinoma – Helovyno patiekalais. Kuo nustebinti draugus? Į šį klausimą mums atsako virtuvės šefas Rusalnas Bolgovas, kuris visuomet vadovaujasi nuostata, kad „maistas turi būti apgaulingai paprastas, jaudinamai žavus ir nepriekaištingai sveikas…“.
Dar visai neseniai ant grilio kepėme visą marinuotą viščiuką, krūtinėlę ar blauzdeles. Tačiau sparčiai populiarėjant grilio kultūrai Lietuvoje, ant grotelių vis dažniau kepame ir smulkias vištienos dalis – sparnelius, šlaunų mėsą be kaulo ar net krūtinėlės juosteles, formuojame taip vadinamus „Liulia“ kebabus iš vištienos faršo, kepame burgerius ar net tradicinius kotletus.
Vasarai skaičiuojant paskutines dienas, lauko kino projektas „Kinas po žvaigždėmis“ žiūrovams paruošė gardžių seansų ne tik kino, bet ir maisto gurmanams. Šis savaitgalis „Kine po žvaigždėmis“ skelbiamas kulinarijos savaite, tad žiūrovų lauks trys apetitą keliančios komedijos.
Ketvirtadienio vakarą vilniečiai turėjo unikalią galimybę paragauti burgerių, pagamintų pagal maisto kritiko receptą. Sukurti jį Andrių Užkalnį įkvėpė filmas „Šefas ant ratų. Virtuvė Los Andžele“.
Kartais tenka nugirsti žmones, besiskundžiančius vietos trūkumu jų gyvenamajame būste. Tačiau pamėginkite įsivaizduoti gyvenimą name, kurio plotas užima viso labo tik 1 kv.m! Būtent tokius namus sugalvojo, suprojektavo ir pastatė architektas Le Van Bo (Vokietija). O kokiame mažiausiame name teko būti jums?