-9.7 C
Vilnius
Trečiadienis, 12 vasario, 2025

Andriaus Užkalnio nekritikuojamų burgerių receptas (foto)

Laikas.lt
Igno Jurkyno nuotr.

Ketvirtadienio vakarą vilniečiai turėjo unikalią galimybę paragauti burgerių, pagamintų pagal maisto kritiko receptą. Sukurti jį Andrių Užkalnį įkvėpė filmas „Šefas ant ratų. Virtuvė Los Andžele“.

„Kaip geram kepsniui pagardinti pakanka druskos ir pipirų, taip ir geram burgeriui nereikia daugybės ingredientų. Mėsainiams pagal mano receptą pagaminti pakanka dviejų paplotėlių jautienos, tarp jų įterpiant raudonojo svogūno griežinėlį. Dar reikia trijų lakštelių šoninės. Viską pagardiname barbekiu padažu, o pertepti naudojame paprastą majonezą. Vietoj salotų mano burgeryje – svogūnų laiškai. Ir, žinoma, dar reikia gardžios bandelės bei įgudusio meistro žinių ir rankų“, – sako filme rodomų maisto vaizdų įkvėptas A. Užkalnis. Burgerius pagal jo receptą gamino restorano „Drama burger“ meistrai.

Jau šį penktadienį Lietuvos kino teatruose pradedamas rodyti filmas „Šefas ant ratų. Virtuvė Los Andžele“ pasakoja kadaise labai garsaus virtuvės šefo Karlo Kasperio (vaidina pats filmo režisierius Jonas Favreau) istoriją. Karlas dirba populiariame restorane, tačiau toli gražu nėra tikrasis jo virtuvės šeimininkas. Senamadiškas restorano savininkas ponas Riva (Dustinas Hoffmanas) kur kas geriau už virtuvės šefą „žino“, ką patiekti restorane pavakarieniauti nusprendusiam įtakingam maisto kritikui (Oliveris Plattas). Karlas neturi kito pasirinkimo, kaip tik paklusti savo bosui ir gaminti klasikinius patiekalus iš restorano meniu. Tiesa, jie maisto kritiką pribloškia toli gražu ne iš gerosios pusės.

Redakcija
Redakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: