Search Results for: "gurmanai"

Rudens atostogos Europoje. Kodėl ramybės ieškotojai ir gurmanai į keliones turėtų vykti rudenį?

Rudens atostogos Europoje. Kodėl ramybės ieškotojai ir gurmanai į keliones turėtų vykti rudenį?

Įprasta manyti, kad vasara – atostogų metas, todėl tai yra geriausias laikas kelionėms. Tačiau, ką išlošia keliautojai, atostogas planuojantys rudenį?

Kaip Fancy shit gurmanai šventė dieną „Būk hipsteriu

Kaip Fancy shit gurmanai šventė dieną „Būk hipsteriu, nevalgyk kebabo“

Kebblogas nemiega, kebblogas nesnaudžia, kebblogas tik ėda ir naują mintį Jums audžia. Mes ir vėl grįžtame su naujų recenzijų paketuku. Apie ką šį kartą? Kadangi žurnalo, kaip Apuokas (mano buvusi lietuvių k. mokytoja) sakydavo, *pagrindinė mintelė* yra meinstrymas, kebblogo chebrytė apsitarė ir nusprendė neparsiduoti šiai politinei provokacijai. Per ilgai mes kentėme viešosios nuomonės spaudimą! Gana (ir kiti įvairūs „Bunda jau Baltija“ pobūdžio patriarchiški šūktelėjimai)! Nusimetame savo maroziškus apdarus, trumpam pamirštame rajonskas paniatkes, traukiame apskurusius senelio šliūbinius rūbelius, landsbergines beretukes, pypkutes, raginius akinukus iš stalčių ir skelbiame: „Būk hipsteriu, nevalgyk kebabo“ dieną.

Grilio sezonas įsibėgėja: 5 gardūs marinatų receptai ant grotelių keptai mėsai

Grilio sezonas įsibėgėja: 5 gardūs marinatų receptai ant grotelių keptai mėsai

Įsibėgėjus šiltajam metų laikotarpiui, daugėja progų paiškylauti gamtoje. Sotūs, kepsninėje paruošti mėsos patiekalai – būtinas tokių iškylų elementas tiek keliaujant į pikniką gamtoje, tiek į draugo sodybą. Mėsos skonį didele dalimi lemia marinatas, tad norint ant grotelių mėsą iškepti išties gardžiai, pravartu žinoti bent keletą nesudėtingų, bet mėsos skonį pagerinančių marinatų receptų.

Apie prieskonių (pa)naudojimą

Apie prieskonių (pa)naudojimą

Turbūt visuose kulinariniuose leidiniuose ir knygose rasite patarimų, kaip naudoti vienus ar kitus prieskonius. Kaip ir visur rasite parašyta: nuolatiniai pomidorų sąjungininkai – bazilikas, ėrienos – rozmarinas… tačiau iš tiesų viskas priklauso nuo individualaus skonio pajautimo ir supratimo, kaip, beje, ir bet kuris kitas valgio gaminimo aspektas. Todėl šiame straipsnyje tiesiog pasiūlysime išbandyti ir pritaikyti maisto skonio palydovus pagal save.

Šokoladas besirūpinantiems savo sveikata. Kokio ieškoti?

Šokoladas besirūpinantiems savo sveikata. Kokio ieškoti?

Užėjus į parduotuvę akys raibsta nuo saldumynų gausos, tačiau dažnas patvirtins – šokoladas tvirtai laiko saldumynų karaliaus poziciją. Tiesa, šiam skanėstui keliami reikalavimai yra didesni nei bet kada anksčiau – nebeužtenka tiesiog paprasto šokolado, ieškoma ypatingesnio, skanesnio, su išskirtiniais priedais, o paskutiniu metu – ir kuo sveikesnio. Kyla klausimas, kokį šokoladą rinktis, norint ne tik pasilepinti, bet ir nenusižengti sveikuoliško gyvenimo principams ar net gauti organizmui naudingų medžiagų?

6 pigiausios atostogų kryptys 2017-2018 m. rudens-žiemos sezoną

6 pigiausios atostogų kryptys 2017-2018 m. rudens-žiemos sezoną

Planuojantiems savo atostogas siūlome susipažinti su šiomis šešiomis pasaulio valstybėmis, į kurias galima keliauti pigiai. Turkija, Graikija, Bulgarija, Ispanija, Tailandas, Egiptas – tai puikių atostogų, naujų kultūrų, egzotikos ar senų Europos tradicijų kraštai, kuriuose užburs maistas, viešbučiai, pramogos, gamta ir aktyvios veiklos. Ieškantiems, kur pigiai ir kokybiškai pakeliauti, šis sąrašas tikrai tiks.

Šv. Kotrynos bažnyčioje koncertą surengs pagrindinis „Hot Chip“ vokalistas Alexis Tayloras

Šv. Kotrynos bažnyčioje koncertą surengs pagrindinis „Hot Chip“ vokalistas Alexis Tayloras

Vasaros koncertų kalendorius pildosi toliau. Tolyn žvelgianti muzikos agentūra „8 Days A Week“ skelbia, kad rugpjūčio 27 d. į Vilnių prisiviliojo garsų britų atlikėją ir grupės „Hot Chip“ balsą Alexį Taylorą.

Atostogos Kanaruose - du skirtingi scenarijai

Atostogos Kanaruose – du skirtingi scenarijai

Tarp Ispanijos ir Afrikos krantų plūduriuojantis Kanarų salynas – tikra pažadėtoji žemė ieškantiems vasariškos šilumos visais metų laikais. O parankiausias laikas atostogoms, kuomet nevargins pernelyg dideli karščiai, prasideda nuo lapkričio ir trunka per visą žiemą, iki pat ankstyvo pavasario. Dėl malonaus klimato – šilumos ir gausaus lietaus nebuvimo – Kanarų gyventojams geros nuotaikos nestinga, todėl salynas dar vadinamas „laimingosiomis salomis”.

Pasaulio jaunųjų virėjų konkurse – ir Lietuvos talentai

Pasaulio jaunųjų virėjų konkurse – ir Lietuvos talentai

Augantis restoranų Lietuvoje skaičius ir didėjantis gyventojų poreikis specializuotiems restoranams ir išskirtiniam maistui tik parodo, jog ši rinka – gyva ir reikalinga. Skonį išlavinę gurmanai linkę rinktis profesionalių virėjų ruoštus šedevrus. Mintimis apie maisto kultūrą Lietuvoje ir jaunosios virėjų kartos bruožus dalijasi virtuvės šefas Liutauras Čeprackas, kuris jau balandžio pabaigoje teisėjaus jaunųjų virėjų konkurse „San Pellegrino Young Chef 2016“.

Prasidėjo brangiausių pasaulyje grybų medžioklė

Prasidėjo brangiausių pasaulyje grybų medžioklė

Rudens pradžia grybautojams – tarsi medaus mėnuo. Metų laimikio į miškus pabyra šimtai gamtą įsimylėjusių grybų patiekalų mėgėjų. Kai kurie jų ieško ne paprastų grybų, o tikro lobio, mat rugsėjis ir spalio pirmosios savaitės žymi triufelių – brangiausių pasaulyje grybų – sezono pradžią. Viso pasaulio maisto gurmanai, norintys paragauti šviežiausių žemės deimantais vadinamų grybų, pakuojasi lagaminus ir keliauja į Prancūziją ar Italiją, kur vyksta šių delikatesų festivaliai.