Search Results for: "italų virtuvė"

Pasaulio močiutės ir jų virtuvės: nuo balandėlių iki keptos iguanos (foto)

Pasaulio močiutės ir jų virtuvės: nuo balandėlių iki keptos iguanos (foto)

Italų fotografas Gabriele Galimberti, apkeliavęs daugybę šalių ir sukūręs ne vieną nuotraukų seriją, šįkart siūlo pažvelgti į pasaulio virtuves ir jų šeimininkes – močiutes. Kas gi daugiau, jei ne jos, gamina skaniausią tradicinį maistą ir dar įdeda tiek meilės bei rūpesčio? Fotografijų serija „Delicatessen With Love“ atskleidžia ne tik pasaulio racionų skirtumus, bet kartu ir parodo, jog iš esmės visi esame vienodi – visuose kraštuose turime mylinčias močiutes, kurios tik ir ragina: „Valgyk, vaikeli, valgyk“. Beje, šių nuotraukų idėja įkvėpta G. Galimberti močiutės, kuri vienoje iš nuotraukų pozuoja su savo pagamintais ravioliais. Skanaus žiūrėjimo!

L. Samėną Italijoje sužavėjo ir virtuvė

L. Samėną Italijoje sužavėjo ir virtuvė, ir žmonės

Auksiniu Lietuvos šefu vadinamas Linas Samėnas (33 m.) jau beveik mėnesį gyvena atostogų Italijoje nuotaikom. “Nepatikėsite, visą vasarą valgome pomidorų, Mozzarella sūrio salotas, pagardintas alyvuogių aliejumi, parsivežtu iš Italijos“, – tvirtina žymusis kulinaras.

L.Samėnas su žmona Monika ir sūneliu Marku birželio mėnesio ilgą savaitgalį praleido Sorrento mieste ir Kapri saloje. Šeimyna mėgavosi saule, jūra, ilgais pasivaikščiojimais ir itališkais patiekalais.

„Aplankėme bent keletą vietinių restoranėlių. Paminėsiu L‘Antica Trattoria – nuostabi vieta, kuri pavergė savo aplinka ir vietinio šefo Nunzio Spagnuolo patiekalais, – pasakoja Linas. – Užsisakėme ‘Tasting menu’ (meniu paragavimui). Kainavo nemažai, apie 80 eurų, bet toks meniu yra geriausias būdas pažinti restoraną ir šefą“.

Lietuviškuoju Oliveriu (britų kulinaras Jamie Oliver) kartais vadinamas L.Samėnas iki šiol negali atsistebėti italų virtuvės siūlomų patiekalų įvairove. „L‘Antica Trattoria buvo tikras maisto nuotykis. Pradžioje atnešė kardžuvės filė, vėliau putpelių šlaunelę su Provolone sūriu, tada ‘spaghetti’. Po makaronų dar ragavome menkę, tada skrandžiui nuraminti pasiūlė šerbeto ir galiausiai – jautienos kepsniuką. O kur dar desertas, kava… Atrodė, kad nebegalėsiu valgyti savaitę, bet po pusvalandžio žmoną jau viliojau į kitą restoraną“, – atostogas Italijoje prisimena šefas.

Ne mažiau nei italų virtuvė, L.Samėną stebina šalies gyventojais. „Esu susidūręs su italais ir Lietuvoje. Pradžioje jie man atrodė kažkokie nenormalūs, gal dėl to, kad mes šiauriečiai esame per daug kuklūs ir santūrūs, o jie tokie įdegę, geros nuotaikos, gali bučiuotis su visais, pasisveikinti ir atsisveikinti. Pačioje Italijoje supratau – italai anglų kalbą moka, bet kam jiems šnekėti angliškai, kai turistas gali šiek pasistengti ir pasakyti ką nors itališkai, jiems tai sukelia didžiulį pasitenkinimą ir staiga jie tampa vos ne tavo draugu. Keisti, bet labai šilti, atviri, neslepiantys savo nuotaikų žmonės“, – įspūdžiais dalinasi kulinaras.

Lino teigimu, jo žmoną Moniką labiausiai žavėjo vakarais iš viešbučio terasos atsiveriantis nuostabus Vezuvijaus ugnikalnio vaizdas ir galimybė paragauti šviežių itališkų sūrių bei įvairių rūšių alyvuogių.

Iš Kaprio salos Samėnų šeima parsivežė vietos garsenybės – citrinų likerio Limoncello ir Kaprio saloje esančiame Fragonard fabrikėlyje gaminamų natūralių kvepalų.

Daiktų pusryčiai. Ant kūno tatuiruojami patiekalų receptai (foto

Daiktų pusryčiai. Ant kūno tatuiruojami patiekalų receptai (foto, video)

Jei kartas nuo karto naudojatės receptų knygomis, žinote, jog virtuvėje jas sunku išlaikyti švarias. Ką jau kalbėti, jei receptų ieškote internete, naudodamiesi savo išmaniaisiais telefonais ar kompiuteriais. Italų dizainerės Sarah Richiuso ir Marina Cinciripini sugalvojo puikią idėją, kaip jūsų daiktus palikti švarius, o visą procesą padaryti kur kas paprastesnį. Merginos pasiūlė ant kūno „tatuiruojamus“ receptus, kad bet kurią gaminamo akimirką visa veiksmų eiga jums būtų po ranka (na, tiksliau ant rankos). Svarbiausia, naudodamiesi nuplaunamų tatuiruočių receptus „I Tradizionali“, galite pagaminti tikrus italų virtuvės šedevrus!

Savaitgalio receptas. Morkų ir žuvies „risotto“

Savaitgalio receptas. Morkų ir žuvies „risotto“

Italų virtuvė tikrai nesudėtinga, soti ir sveika, joje nėra pernelyg daug prieskonių, tad eilinio lietuvio skoniui šie patiekalai tikrai tinkami. Šiandien gaminame „risotto“ arba , lietuviškai, daugiaryžį su žuvimi ir morkomis.

Kinietiška pomidorų sriuba su kiaušiniais

Kinietiška pomidorų sriuba su kiaušiniais

Pristatome kinietišką pomidorų sriubą su kiaušiniais – greitas receptas, bet labai skanus, sotus ir sveikas patiekalas!

Kodėl Romą vertą aplankyti pavasarį?

Kodėl Romą vertą aplankyti pavasarį?

Turbūt daugelis keliautojų sutiks, kad „amžinojo miesto“ – Romos žavesys geriausiai atsiskleidžia pavasarį, kuomet gamta pradeda žydėti, o milžiniški turistų srautai dar netrukdo klaidžioti senove alsuojančiomis gatvėmis, kuriose buvusi imperijos didybė persipina su šiuolaikine, išskirtinai vakarietiška italų kultūra bei nuostabiais čionykštės virtuvės kvapais. Tad nedvejokite – juk visi keliai veda į Romą!

Prasidėjo brangiausių pasaulyje grybų medžioklė

Prasidėjo brangiausių pasaulyje grybų medžioklė

Rudens pradžia grybautojams – tarsi medaus mėnuo. Metų laimikio į miškus pabyra šimtai gamtą įsimylėjusių grybų patiekalų mėgėjų. Kai kurie jų ieško ne paprastų grybų, o tikro lobio, mat rugsėjis ir spalio pirmosios savaitės žymi triufelių – brangiausių pasaulyje grybų – sezono pradžią. Viso pasaulio maisto gurmanai, norintys paragauti šviežiausių žemės deimantais vadinamų grybų, pakuojasi lagaminus ir keliauja į Prancūziją ar Italiją, kur vyksta šių delikatesų festivaliai.

„Karklė 2014“: didžiosios transformacijos prasideda! (foto)

„Karklė 2014“: didžiosios transformacijos prasideda! (foto)

Ilgąjį Žolinių savaitgalį pajūryje drąsiai galima vadinti ir didžiuoju, nes jis dedikuotas svarbiausiam vasaros muzikiniam įvykiui Vakarų Lietuvos pakrantėje. Penktadienį startuosiantis festivalis „Karklė Live Music Beach“ įjungė aukščiausią pasirengimo pavarą – tirpsta paskutinės paros iki pasaulinio garso žvaigždžių ir daugiatūkstantinės dalyvių minios antplūdžio.

Žalioji palangė: auginame prieskonius

Žalioji palangė: auginame prieskonius

Jei prie namų neturite daržo ar gyvenate bute ir nuolat norite pagardinti patiekalus šviežiais ir kvepiančiais prieskoniais, jums pats laikas pradėti auginti savo mini daržiuką. Žaliuojantys prieskoniai ant palangės pamalonins ne tik jūsų skrandį. Nuostabi žalia spalva juk nuteikia pozityviai bei padeda atsipalaiduoti.

Apdovanoti geriausi 2012 m. kulinariniai tinklaraščiai (Foto)

Apdovanoti geriausi 2012 m. kulinariniai tinklaraščiai (Foto)

Birželio 14-ąją minimos tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga rengiamo tradicinio kulinarinio vakarėlio metu buvo ne tik išrinktas skaniausias teminis patiekalas, bet ir apdovanoti geriausių 2011/2012 kulinarinių tinklaraščių autoriai. Žurnalo „Virtuvė. Nuo…iki“ ir „Electrolux“ rengiamuose apdovanojimuose metų debiuto nominacijoje laimėjo JAV gyvenančios lietuvės Aušros Marcinkevičiūtė tinklaraštis Vaikai ir vanilė, o mėgstamiausiu tinklaraščiu tapo Surfing the world cuisine, kurio autorė Jolita Koruklu šiuo metu gyvena Turkijoje.