Search Results for: "kavos kelias"

Susikurkite savo kavą: kavos mišinių gaminimo pagrindai

Susikurkite savo kavą: kavos mišinių gaminimo pagrindai

Tolygiai plintančiai kavos kultūrai auga ir vieno regiono ar ūkio kavos populiarumas, tačiau šiandien kavos mišiniai – vis dar bene labiausiai paplitusi šio gėrimo forma. Dažnai pasigirsta nuomonės, kad kavos mišiniais gamintojai bando maskuoti prastos kokybės kavą. Tiesa, būtent šiuo būdu lengviausia paslėpti kavos defektus, bet kartu galima sukurti ir išrankiausius gomurius palepinsiantį gėrimą.

Piligrimų kelias

Piligrimų kelias, parvedęs į… Lietuvą! (interviu, foto)

25 dienos, daugiau nei 800 kilometrų, apie 10 kilogramų ant nugaros, šimtai sutiktų žmonių, keletas batų pritrintų pūslių ir kalnas įspūdžių – tokia piligrimų keliu žygiavusių Manto ir Daivos kelionės matematika. Tiesa, šis tarp lietuvių vis populiarėjantis maršrutas, besidriekiantis per visą šiaurinę Ispanijos dalį nuo Prancūzijos iki Apaštalo Jokūbo kapo Santjage, jiems tapo ne tik vienu didžiausių gyvenimo nuotykių, bet ir parviliojo iš emigracijos atgal į Lietuvą. Koks stebuklas turi nutikti, kad kelionė priverstų palikti kelerius metų kurtą gyvenimą svečioje šalyje?

Savaitgalio receptai. Šaltos kavos receptai karštai vasaros dienai

Savaitgalio receptai. Šaltos kavos receptai karštai vasaros dienai

Nors esame įpratę gerti karštą kavą, tačiau tvankią vasaros dieną nėra nieko skaniau už puodelį šaltos kavos. Norint palepinti save ar draugus visai nebūtina bėgti į artimiausius kavos namus. Ypatingos kavos visai nesunkiai galime pasigaminti ir patys. Laikas.lt savo skaitytojams pateikia keletą receptų.
Mėtinė kava su grietinėle

4 puodeliams kavos Jums reikės:

8 arbatinių šaukštelių tamsios tirpios kavos miltelių
4 arbatinių šaukštelių mėtų sirupo
150 ml plaktos grietinėlės
6 valgomųjų šaukštų cukraus
Pusės arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
1 arbatinio šaukštelio kakavos miltelių
Žiupsnelio vanilinio cukraus
Kaip ruošti:

Du šaukštelius tirpios kavos užpilkite verdančiu vandeniu ir įmaišykite sirupo. Leiskite atvėsti. Grietinėlę išplakite su cukrumi, citrinos rūgštimi, kakava bei vanilinu. Ant atvėsusios, bet ne visiškai atšalusios kavos, užpurškite arba šaukštu uždėkite grietinėlę.

Šalta graikiška kava „Frappe“
Jums reikės:

1 – 2 šaukštelių tirpios kavos
Cukraus pagal skonį
2 – 3 šaukštų šalto vandens
Pieno
Kelių ledo kubelių
Kaip ruošti:

Į plakimo indą arba storą stiklinę įberkite kavos, cukraus ir įpilkite 2-3 šaukštus šalto vandens – tiek, kad tik apsemtų birius produktus, bet ne daugiau. Plakite, kol cukrus ištirps ir bus daug putų. Šios kavos esmė – kavos suplakimas ir putos, todėl pagal originalų gaminimo būdą praverstų turėti kokteilių plaktuvę. Plakite tol, kol cukrus ištirps ir pasidarys putų. Toliau viskas itin paprasta – į stiklinę įmeskite keletą ledo kubelių, įpilkite virinto atšaldyto vandens ir gerai atšaldyto pieno. Vietoj pieno galima naudoti vanilinius ledus arba grietinėlę, o kavą paskaninti tinka įvairūs sirupai. Kava paruošta. Mėgaukitės.
Lengvai paruošiama braškinė kava

Jums reikės:

Braškių sirupo
Kavos
Pieno
Kaip ruošti:

Išvirkite juodos kavos be nuosėdų ir ją atšaldykite. Įpilkite braškių sirupo bei pieno. Viską išmaišykite. Gerkite šią kavą gerai atšaldytą arba įmeskite kelis kubelius ledo. Štai ir viskas.
Šalta kava su cinamonu
Jums reikės:

160 ml šviežiai užplikytos juodos kavos
Valgomojo šaukšto medaus
Plaktos grietinėlės
Žiupsnelio malto cinamono
Smulkinto ledo
Kaip ruošti:

Stiklinės kraštelius sudrėkinkite ir apvertę pasukiokite ant cinamonu pabarstyto paviršiaus, kad stiklinės kraštelis apliptų cinamonu. Užplikykite kavą, joje ištirpinkite šaukštelį medaus ir atvėsinkite. Įberkite cinamono. Sudėkite smulkintą ledą į stiklinę, supilkite kavą ir gerai išplakite plakikliu. Gėrimą supilkite į stiklinę, ant viršaus užpurškite grietinėlės ir apibarstykite cinamonu.
Šalta kava su prieskoniais
Jums reikės:

1 puodelo stiprios espresso kavos
200 ml pieno
1 valgomojo šaukšto „Jogų“ arbatos mišinio (cinamono žievelės, kardamonai, pankoliai, imbierai, gvazdikėliai, juodieji pipirai)
Kaip ruošti:

Kavos aparatu ar espresso kavinuku išvirkite stiprią espresso. Į puodelį supilkite pieną, suberkite prieskonius ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir pavirkite dar porą minučių, išjunkite ir leiskite kelias minutes pastovėti. Perkoškite pieną per sietelį ir supilkite į kavą. Galima pagardinti cukrumi.
Šalta kava su likeriu
Jums reikės:

1 puodelio šaltos kavos
1 valgomojo šaukšto „Amareto“ likerio
Plaktos grietinėlės
Pakepintų migdolų plokštelių
Kaip ruošti:

Kavą supilkite į taurę. Taip pat įpilkite likerio ir viską išmaišykite. Papuoškite plakta grietinėle ir ant viršaus užbarstykite migdolų plokštelių.
Šaltos kavos gėrimas su itališkais džiuvėsėliais „Kantučini“
Jums reikės:

4 puodelių espresso kavos
4 puodelių pieno
Itališkų džiūvėsėlių „Kantučini”
Cukraus
Ledukų
Šokolado papuošimui
Kaip gaminti:

Į plakiklį supilkite pieną, sudėkite itališkus džiūvėsėlius, cukrų, supilkite espresso kavą ir sudėkite ledukus. Viską gerai suplakite ir supilstykite į stiklines ir papuoškite šokoladu.
Skanaus!

Vediška virtuvė – dantimis pravalgytas kelias į Dievą (Interviu)

Vediška virtuvė – dantimis pravalgytas kelias į Dievą (Interviu)

Praeiviams jau tapo įprasta prasilenkti su šventus Krišnos vardus giedančių, grojančių, šokančių, gėles barstančių, šventintą maistą dalijančių krišnaitų grupele. Vieni juos laiko sektantais, kiti – bepročiais, keistuoliais, dar kiti prisimena jų šventykloje ragautų vaišių skonį…

Apie kavą: nustebsite sužinoję

Apie kavą: nustebsite sužinoję, ką su savimi nešiodavosi vokiečių kareiviai

Antrojo pasaulinio karo metu daugelis vokiečių kareivių kartu su savimi nešiodavosi nuo ekipiruotės neatskiriamą daiktą – kavamalę. Kavamalė buvo maža, pritaikyta transportavimui. Plieninė dėžutė su rankena ant viršaus ir talpa apačioje buvo pritaikyta greitam sumontavimui ir išmontavimui vietoje. Europiečių meilė kavai buvo tokia stipri, kad pasibaigus karui atsiradęs metalo trūkumas nesustabdė kavamalių ir skrudintuvų gamybos. Sprendžiant metalo trūkumo klausimą – dalis amunicijos būdavo išlydoma ir perdirbama į kavos gaminimo prietaisus.

Šalta kava su prieskoniais

Šalta kava su prieskoniais

Jums reikės:

1 puodelo stiprios espreso kavos,
200 ml pieno,
1 šaukšto „Jogų“ arbatos mišinio (cinamono žievelės, kardamonai, pankoliai, imbierai, gvazdikėliai, juodieji pipirai).

Kaip ruošti:

Kavos aparatu ar espreso kavinuku išvirkite stiprų espresą. Į puodelį supilkite pieną, suberkite prieskonius ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir pavirkite dar porą minučių. Baigę virti, leiskite kelias minutes pastovėti. Perkoškite pieną per sietelį ir supilkite į kavą. Galima pagardinti cukrumi.

Skanaus!

Morkų kava

Morkų kava

Neįsivaizduojate dienos be puodelio kavos? O gal nemėgstate tikros juodos kavos? Siūlome išbandyti kiek netradicinę morkų kavą.
Jums reikės:

1 stiklinės tarkuotų morkų
1 litro vandens
Grietinėlės
Vanilinio cukraus
Kaip gaminti:

Morkas nuskuskite, sutarkuokite stambia tarka ir džiovinkite orkaitėje tol, kol pasidarys tamsiai rudos. Tada į puodą įpilkite vandens, užvirinkite. Į verdantį vandenį suberkite morkas, pavirinkite kelias minutes ir, nukėlę nuo ugnies, palaikykite 10-20 min., kad pritrauktų. Morkų kavą į puodelius pilkite taip: 2 dalys kavos ir 1 dalis grietinėlės. Saldinkite pagal skonį. Morkų kavą taip pat galite balinti pienu arba ledais. Ši kava taip pat labai skani ir šalta, paskaninta vaniliniu cukrumi ir plakta grietinėle.

Skanaus!

9 paprasti patarimai

9 paprasti patarimai, kaip išlaikyti sveiką ir gražią veido odą

Odos senėjimas – natūralus biologinis procesas, kurį patiria tiek moterys, tiek ir vyrai. Odai senstant, silpnėja jos pagrindinės savybės ir gebėjimas pačiai atsinaujinti, pasimaitinti, drėkintis, pasisavinti reikalingas medžiagas ir deguonį, apsisaugoti nuo žalingo aplinkos poveikio. Oda išsausėja, praranda savo elastingumą, atsiranda raukšlių ir pigmentinių dėmių. Nors laiko sustabdyti neįmanoma ir senėjimo proceso nepavyks išvengti, vis dėlto, puoselėjant ir rūpinantis oda, ją galima išlaikyti sveiką ir gražią gana ilgą laiką.

15 naudingiausių grožio patarimų

15 naudingiausių grožio patarimų

Kiekviena mergina nori būti graži, tačiau reta turi pakankamai lėšų ir laiko nuolat lankytis grožio salonuose arba išleisti gausybę pinigų kosmetikos priemonėms. Siūlome išmokti savo grožiu pasirūpinti namuose turimomis priemonėmis – paprasta, pigu ir sveika!

Kodėl sunku rytais anksti atsikelti?

Kodėl sunku rytais anksti atsikelti?

Kodėl sunku rytais anksti atsikelti? Kodėl dienos režimas nueina šuniui ant uodegos po to, kai suskamba žadintuvas? Mano aplinkoje yra labai mažai žmonių, galinčių žadintuvui nuskambėjus iškarto atsibusti, atsikelti ir žvalūs nustriksėti į darbą. Daugumai mūsų reikia laiko, kad ryte galėtume “sugrįžti į save”. Kartais net valandos būna mažai. Mes gelbėjamės puodeliu kavos arba garsiai skambančia muzika, tačiau ir tai nepadeda. Kodėl gi rytas nebūna labas ir ką reik daryti, kad jis taptų nors šiek tiek malonesnis? Kodėl taip sunku rytais anksti atsikelti?