Search Results for: "košės sveika"

Maistas gerai nuotaikai ir sveikatai

Maistas gerai nuotaikai ir sveikatai

Ar pastebėjote, kad nedidelis desertas po pietų daro stebuklus? Tiesioginis vadovas nebeatrodo toks reiklus ir pretenzingas, klientai tampa malonesni, mes pasijuntame laimingesni, o gyvenimas tampa gerokai saldesnis visomis prasmėmis. Visa tai lemia tam tikros medžiagos, kurios išsiskiria smegenyse, valgant vienokį ar kitokį maistą. Taigi, ką valgyti, kad būtume sveiki, o mūsų nuotaika – visuomet pakili?

Linų sėmenys – grožiui ir sveikatai

Linų sėmenys – grožiui ir sveikatai

Lietuvoje linų auginimas turi gana gilias tradicijas. Jis auginamas ne tik kaip pluoštinis augalas, bet ir kaip turintis nemažai gydomųjų savybių: linų sėmenyse gausu riebalų, baltymų bei dietinių skaidulų, sėmenų aliejuje yra daug įvairių vitaminų, provitamino A, mineralinių medžiagų, fermentų ir t. t. Kita vertus, linai – tai ne tik vaistas, bet ir itin gera kosmetinė priemonė: naudojant ar vartojant linų sėmenų produktus, plaukai greičiau auga, tampa žvilgantys, stiprūs, o oda švelni ir skaisti. Linų sėmenų produktai taip pat skatina riebalų sudeginimą, slopina apetitą, padeda greičiau pašalinti maistą iš organizmo. Tad akivaizdu, jog linų sėmenys – tai ne tik vaistai, bet ir natūrali kosmetinė priemonė.

Sveika mityba: nuo ko pradėti?

Sveika mityba: nuo ko pradėti?

Maistas – mūsų gyvybės šaltinis. Tačiau šiuolaikinėje skubančioje visuomenėje dažniausiai mes jam skiriame labai mažai dėmesio, arba neskiriame visai. Valgome bet kada – kai turime laiko, kai peralkstame arba atvirkščiai, ryjame tiesiog iš nuobodulio. Valgome bet ką – kas papuolė po ranka, greitą maistą, tai, kas siūloma kavinėje dienos pietums, ar ką paskubomis įsidėjome į pirkinių krepšelį prekybos centre. Per daug nesigiliname, ar tai naudinga mūsų kūnui, ar ne.

Sveikai maitintis įmanoma! 3 paprasti žingsniai

Sveikai maitintis įmanoma! 3 paprasti žingsniai

Maistas – mūsų gyvybės šaltinis. Tačiau šiuolaikinėje skubančioje visuomenėje dažniausiai mes jam skiriame labai mažai dėmesio, arba neskiriame visai. Valgome bet kada – kai turime laiko, kai peralkstame arba atvirkščiai, ryjame tiesiog iš nuobodulio. Valgome bet ką – kas papuolė po ranka, greitą maistą, tai, kas siūloma kavinėje dienos pietums, ar ką paskubomis įsidėjome į pirkinių krepšelį prekybos centre. Per daug nesigiliname, ar tai naudinga mūsų kūnui, ar ne.

Būna ir taip - sveikas greitas maistas

Būna ir taip – sveikas greitas maistas

Ar galime maitintis greitai ir sveikai? Tikrai taip, jei pasitelksime bent kiek vaizduotės ir nebijosime paeksperimentuoti – įsitikinęs „Lieknėjimo akademijos“ sveikos mitybos ir gyvensenos specialistas Tomas Lenart.

Grikių košės virimo paslaptys

Grikių košės virimo paslaptys

Grikių košė padeda lieknėti, tinkama valgyti sergant diabetu arba širdies ir kraujagyslių ligomis. Dietologai šia košę rekomenduoja valgyti dienos pradžioje – per pusryčius ar pietus, nes grikiuose yra lėtai pasisavinamų angliavandenių, kurie ilgam pasotina ir suteikia organizmui energijos.

Tegyvuoja pusryčiai arba 6 idėjos skaniai ir sveikai dienos pradžiai

Tegyvuoja pusryčiai arba 6 idėjos skaniai ir sveikai dienos pradžiai

Daugelis pusryčius laiko nereikšmingais ir mieliau šiam valgiui skirtą laiką išmano į kelias minutes miego. Kitiems pusryčius atstoja puodelis kavos, o dar kiti jų nevalgo sąmoningai, teisindamiesi amžinu laiko stygiumi.

Dietologai tvirtina, kad pusryčiai – svarbiausias dienos maistas ir juos valgyti tiesiog būtina. Taigi, Laikas.lt rekomenduoja keletą lengvų receptų, padėsiančių pažadinti savo organizmą ir skaniai pradėti dieną.

Arbata su pienu

Kaip gimdė mūsų promočiutės

Kaip gimdė mūsų promočiutės

Visų tautų kultūrose žmogaus gyvybė vertinama kaip ypatinga Dievo dovana. Kirgizai nėščią moterį vadina orisuli – „dvi sielos“. Nėštumas senojoje lietuvių kultūroje laikytas paslaptyje, moterys jį slėpdavo, kol tik galėjo. Nėščioji negali net pagalvoti, kad galėtų ką nors pavogti, negali pavydėti, lieti apmaudą – gimusį vaiką užkluptų negandos. Po gimdymo keturiasdešimt dienų neišeidavo iš namų, nes manyta, kad moteris dar turi ryšį su mistiniu pasauliu ir protėvių vėlėmis.

Tradiciniai pusryčiai skirtingose Europos šalyse

Tradiciniai pusryčiai skirtingose Europos šalyse

Išvykus svetur, maistas – viena įdomiausių, labiausiai intriguojančių patirčių. Per jį galima ne tik pažinti šalį, bet ir iki šiol dar neatrastais skoniais ar jų deriniais nustebinti save, o gal net pasisemti įkvėpimo raciono pokyčiams namuose?

Rudens vakarai: kaip išvengti vėlyvų užkandžių pagundų?

Rudens vakarai: kaip išvengti vėlyvų užkandžių pagundų?

Atėjus rudeniui, tenka priprasti, kad atsikelti rytais šiek tiek sunkiau, bet taip pat pamažu pastebime, kad galime mėgautis ir jaukiais vakarais namuose. Tuo pačiu, deja, iškyla tikimybė, kad ilgiau vakarojant tapsime išalkę ir dažniau ieškosime užkandžių. Apie teisingus vėlyvus užkandžius pasirinkimus pasakoja gydytoja-dietologė Laura Romeraitė-Kuklierienė.