Search Results for: "moliūgų sriuba"

Moliūgų sriuba su šalavijais ir džiūvėsėliais

Moliūgų sriuba su šalavijais ir džiūvėsėliais

Moliūgą supjaustykite, išskobkite sėklas, o nuluptą minkštimą supjaustykite gabaliukais. Obuolį supjaustykite į keturias dalis, nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite stambiais gabaliukais. Susmulkintą svogūną apkepinkite svieste. Sudėkite obuolį, moliūgą ir cukrų ir šiek tiek patroškinkite. Supilkite sultinį. Uždenkite dangtį ir virkite ant vidutinės ugnies maždaug 15 minučių. Viską suplakite plaktuvu. Sudėkite garstyčias, grietinę, druską ir pipirus. Duonos riekes supjaustykite mažais kubeliais ir apkepinkite aliejuje. Sudėkite šalavijų lapelius ir trumpai pakepinkite juos kartu su duona. Pabarstykite druska ir pipirais. Džiūvėsėlius patiekite atskiruose indeliuose šalia sriubos.

Moliūgų sriuba su kaštonais

Moliūgų sriuba su kaštonais

Supjaustykite moliūgą ir išskobkite sėklas. Nuluptą minkštimą supjaustykite stambiais gabaliukais. Susmulkinkite svogūną. Apkepinkite jį viename šaukšte įkaitinto aliejaus. Supilkite sultinį, sudėkite moliūgą ir maždaug 15 minučių garinkite juos uždengtame puode. Susmulkinkite kaštonus ir apkepkite juos likusiame aliejuje. Supilkite klevų sirupą ir palaukite, kol jis susikaramelizuos. Sriubą suplakite plaktuvu, įdėkite druskos ir pipirų. Išpilstykite į dubenėlius, papuoškite kaštonais ir pipirnėmis.

Moliūgų sriuba su voveraitėmis

Moliūgų sriuba su voveraitėmis

Supjaustykite moliūgą ir išskobkite sėklas. Nuluptą minkštimą supjaustykite stambiais gabaliukais. Susmulkinkite svogūną. Moliūgo gabalėlius ir svogūną apkepinkite viename šaukšte įkaitinto aliejaus. Supilkite vermutą ir sultinį, vieną kartą užvirkite ir 20 minučių virkite ant vidutinės ugnies. Viską suplakite plaktuvu. Pagardinkite sriubą druska, pipirais ir apelsinų sultimis. Likusiame aliejuje apkepinkite nuvalytas voveraites. Pabarstykite jas druska ir pipirais. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, įdėkite grietinėlės ir papuoškite voveraitėmis.

Tiršta moliūgų sriuba su ėriena ir kiauliena

Tiršta moliūgų sriuba su ėriena ir kiauliena

Moliūgą supjaustykite, išskobkite sėklas ir supjaustykite gabaliukais. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir išimkite sėklas. Porą supjaustykite žiedais. Moliūgą ir bulves 3 minutes pakepkite įkaitintame aliejuje. Sudėkite smulkintas česnako skilteles, pomidorus ir porą. Supilkite sultinį. Uždenkite puodą ir viską virkite ant mažos ugnies maždaug 15 minučių. Susmulkinkite petražoles ir čiobrelius. Smulkiai sukapokite ėrieną ir sumaišykite ją su kiaušiniu, pomidorų pasta, džiūvėsėliais, čiobreliais, trupučiu druskos ir pipirų. Šlapiomis rankomis suformuokite nedidelius kukuliukus. Kiaulienos filė supjaustykite gabaliukais. Mėsą sudėkite į sriubą ir pavirkite apie 10 minučių. Įdėkite druskos, pipirų ir petražolių.

Trinta moliūgų sriuba

Trinta moliūgų sriuba

Stambiai supjaustytus svogūnus, morkas, moliūgą ir česnako skilteles sudedame į kepimo indą, pateptą aliejumi, ir pašaunam į įkaitinta orkaitę. Kepam tol, kol daržovės truputį apskrus (apie 30 – 40 min.). Tuo tarpu (arba iš anksto) išverdame vištienos sultinį. Iškeptas daržoves sudedam į sultinį ir užverdam. Tuomet su „blenderiu“ ar virtuviniu kombainu viską sutriname, supilame grietinėlę, pagal skonį įdedame druskos, pipirų, mairūno, muskato ir dar kartą užverdame. Dėl grožio aš įdedu šaukšelį grietinės ir papuošiu petražole ar kitu žalumynu. Visgi, tai nebūtina, nes ir taip labai skanu.

Sekmadienio receptas - kreminė moliūgų sriuba „Pagal mamą“

Sekmadienio receptas – kreminė moliūgų sriuba „Pagal mamą“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme itin rudeniškos, neįprastą ingredientą turinčios kreminės moliūgų sriubos receptą.

Sekmadieninis Jurgos receptas. Trinta moliūgų sriuba

Sekmadieninis Jurgos receptas. Trinta moliūgų sriuba

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo tarpe turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, apsigimusią kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Taigi, pristatome ketvirtąjį Jurgos blyną, o tiksliau – trintą moliūgų sriubą.

Savaitgalio receptas. Moliūgų sriuba su voveraitėmis

Savaitgalio receptas. Moliūgų sriuba su voveraitėmis

Helovino atributas – moliūgas, iš kurio galima pagaminti ne tik gražius ir baisius Helovino atributus, bet ir išvirti skanią sriubą po švenčių. Supjaustykite moliūgą ir išskobkite sėklas. Nuluptą minkštimą supjaustykite stambiais gabaliukais. Susmulkinkite svogūną. Moliūgo gabalėlius ir svogūną apkepinkite viename šaukšte įkaitinto aliejaus. Supilkite vermutą ir sultinį, vieną kartą užvirkite ir 20 minučių virkite ant vidutinės ugnies. Viską suplakite plaktuvu. Pagardinkite sriubą druska, pipirais ir apelsinų sultimis. Likusiame aliejuje apkepinkite nuvalytas voveraites. Pabarstykite jas druska ir pipirais. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, įdėkite grietinėlės ir papuoškite voveraitėmis.

Tiršta moliūgų ir saldžiųjų bulvių sriuba

Tiršta moliūgų ir saldžiųjų bulvių sriuba

Susmulkinkite svogūnus. Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Nulupkite moliūgą, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite gabaliukais. Viską maždaug 3 minutes kepkite įkaitintame aliejuje. Suberkite maltą papriką. Supilkite pieną, daržovių sultinį ir 10 minučių virkite ant vidutinės ugnies. Iš sriubos išimkite maždaug pusę daržovių ir suplakite jas plaktuvu. Gautą masę supilkite atgal į puodą. Įdėkite druskos, pipirų, įpilkite šiek tiek citrinos sulčių. Susmulkinkite riešutus ir trumpai apkepinkite be riebalų. Susmulkinkite mėtas. Labai smulkiai supjaustykite salierų stiebus. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, pagardinkite jogurtu ir riešutų, mėtų bei salierų mišiniu.

Moliūgų ir melionų sriuba su jazminų arbata

Moliūgų ir melionų sriuba su jazminų arbata

Supjaustykite moliūgą ir melioną ir išimkite sėklas. Nuluptą minkštimą supjaustykite stambiais gabaliukais. Svieste apkepkite susmulkintą svogūną. Sudėkite moliūgą ir 5 minutes patroškinkite. Supilkite pieną ir sudėkite melioną. Viską virkite uždengtame puode ant mažos ugnies maždaug 25 minutes. Jazminų arbatą užpilkite 150 ml verdančio vandens. Palikite 15 minučių, kad pritrauktų. Kumpį supjaustykite siauromis juostelėmis. Sūrį sutarkuokite. Arbatą per sietelį supilkite į sriubą. Viską suplakite plaktuvu. Suberkite sūrį, įdėkite druskos. Patiekite į stalą papuoštą kumpio juostelėmis ir mėtų lapeliais.