Now Reading
Moliūgų ir melionų sriuba su jazminų arbata

Moliūgų ir melionų sriuba su jazminų arbata

Moliūgų ir melionų sriuba su jazminų arbata

Ingredientai 4 porcijoms:

moliūgas – 1 kg,
melionas,
svogūnas,
sviestas arba margarinas – 20 g,
pienas – 400 ml,
jazminų arbatos – 1 šaukštelis,
parmos kumpis – 80 g,
parmezanas – 40 g,
šviežia mėta,
druska.

Kaip gaminti:

Supjaustykite moliūgą ir melioną ir išimkite sėklas. Nuluptą minkštimą supjaustykite stambiais gabaliukais. Svieste apkepkite susmulkintą svogūną. Sudėkite moliūgą ir 5 minutes patroškinkite. Supilkite pieną ir sudėkite melioną. Viską virkite uždengtame puode ant mažos ugnies maždaug 25 minutes. Jazminų arbatą užpilkite 150 ml verdančio vandens. Palikite 15 minučių, kad pritrauktų. Kumpį supjaustykite siauromis juostelėmis. Sūrį sutarkuokite. Arbatą per sietelį supilkite į sriubą. Viską suplakite plaktuvu. Suberkite sūrį, įdėkite druskos. Patiekite į stalą papuoštą kumpio juostelėmis ir mėtų lapeliais.

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top