Paieška
Paieška skyriuje
Dar visai neseniai kokosų pienas parduotuvių lentynose visiems atrodė egzotika – prabangos dalykas, kuris neaišku, kam skirtas ir kur bei kaip naudojamas. Šiuolaikinės šeimininkės jau...
Verčiant iš prancūzų kalbos, etiketas (pranc. etiquette) nusako visuotinai priimtas gero elgesio taisykles, kurios galioja net ir kalbant apie alų. Alaus etiketas – gana naujas terminas...
Lietuvos restoranų virtuves jau kurį laiką užkariavę amerikietiškieji „burgeriai“ – suvožtiniai su bandele ir įvairiais įdarais viduryje. Tačiau tie patys Jungtinių Amerikos...
„Smagu, patogu ir pigiau nei lėktuvu ar automobiliu“, – taip apie keliavimą traukiniais sako Neringa, šią vasarą su draugu keliavusi po Centrinę ir Pietų Europą. Per 10 kelionės...
„Gyvenimas trumpas – ragauk viską“ – skelbia amerikietės Marcellos maisto tinklaraščio šūkis. Pasak merginos, ji nuo vaikystės apversdavo mamos virtuvę aukštyn kojomis...
Laikomės pažado. Šį sekmadienį vėl pristatome maisto tinklaraštininkę. Šį kartą tai Kalifornijos saulėje įdegusi, maisto gaminimo maniakė Sara.
Iš karto atsiprašome dorovės ir ramybės saugotojų, bet mums ši paprasta gudrybė pasirodė labai smagi – jos dėka visiškai ramiai galite gurkšnoti alų Vokiečių ir visose kitose...
Japonų fotografas Toshiteru Yamaji keliaudamas po gimtąją šalį sutiko keistą ūkininką, kuris ne tik nesiskiria su rūkstančia cigarete ar alaus skardine, bet ir su savo kiaulėmis. Jų...
Pavasarį žmogaus organizmui trūksta įvairiausių vitaminų, po žiemos dažnai būname pavargę, tad puikiu energijos šaltiniu gali būti sveikas maistas, turintis daug vitaminų ir mineralų....
Lietuvoje vienu profesionaliausiu laikomas virtuvės šefas Ali Gadžijevas neseniai atsiskyrė nuo „Virtuvės mitų griovėjų” ir pradėjo savo itin skanų verslą. Aukštos kokybės...
Energijos tvermės dėsnis teigia: energija iš niekur neatsiranda ir niekur nedingsta. Šis, vienas pagrindinių fizikos dėsnių, galioja ir kalbant apie mitybą bei kalorijas. Energiją gauname...
Mokslo tiesų (skirtingai nei klaidų) šiame reklaminiame filmuke nerasite nei su žiburiu, nei su buteliu, nei su skardine pupelių. Tačiau 0:43 min. trukmės "Svetimi" žanro kosminė siaubo...
Su peiliu ir šakute valgomi suvožtiniai (žodis „burgeris“ mūsų kalboje nevartojamas, bet tai tas pats) okupavo restoranų, barų ir kavinių valgiaraščius. Šie gruzdintų bulvyčių ir...
Peržiūrėję žemiau esančias nuotraukas įsitikinsite, kad daug kas gyvenime yra daug lengviau nei iš tikro atrodo. Keletas buitinių patarimų gali palengvinti jūsų kasdienybę, ypač tomis...
„Flow“ organizatoriai festivalio žurnale pastebi, kad festivalių tokiu pavadinimu pasaulyje galima priskaičiuoti gana nemažai ir pačių įvairiausių. Renginio pavadinimą jie sieja su...
Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme šiek tiek vyrišką, bet be proto gardaus jautienos troškinio su bulvytėmis receptą.
Birželio 14-ąją minimos tarptautinės tinklaraštininkų dienos proga lietuviškų kulinarinių tinklaraščių autoriai eksperimentavo su moderniais lietuviškais patiekalais. Į šiemet...
Tiems, kurie neįsivaisiuoja poilsio gamtoje be šalto alaus ar sidro skardinės, liūdnos žinios – mokslininkai įvardijo pačius pavojingiausius alkoholinius gėrimus. Penketuko viršuje...
Virtuvėje stebinti nepaliaujantys „Virtuvės mitų griovėjai“ nuo šio pavasario ne tik dalinsis, kaip paprastai ir greitai gaminti ypatingo skonio ir išvaizdos patiekalus, bet ir pasiūlys...
Populiariausių gaiviųjų gėrimų gamintojai jau seniai pristatė dietines savo produkcijos versijas, pasižyminčias mažesniu kalorijų ir cukraus kiekiu. Tačiau ar tokie gėrimai tikrai...
Nuplaukite mėsą, nusausinkite ir marinuokite taip, kaip jums labiausiai patinka. Susmulkinkite svogūnus ir česnaką. Paprikas supjaustykite juostelėmis. Pomidorus lengvai praskirkite,...
Ištirpinkite jautienos sultinį litre vandens. Pakepinkite nuluptus, supjaustytus svogūnus ir česnakus aliejuje, sudėkite konservuotus pomidorus ir troškinkite 3 minutes. Supilkite sultinį,...
Ištirpintą ir atvėsusį sviestą sumaišykite su grietine ir druska. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Šį birių produktų mišinį berkite į grietinės masę. Maišykite, o kai...
Šį savaitgalį Paryžiuje, Luvro muziejuje, vyko prestižiniai pasaulio maisto ir vyno knygų apdovanojimai „Gourmand World Cookbook Awards 2013“, neatsitiktinai vadinami kulinariniais...
Pasaulio sveikatos organizacija įspėja, kad kiekvienuose namuose esančios cheminės medžiagos gali sukelti krūties vėžį, astmą, nevaisingumą, apsigimimus, rašo dailymail.co.uk.
Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus...
Mokslininkai pabrėžia, kad „saugus“ kofeino dienos kiekis kiekvienam žmogui gali labai skirtis. Toleranciją gali įtakoti lytis, genetika, netgi moterų vartojamos kontracepcijos...
Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus...
Organizuojant draugų vakarėlį dažniausiai norisi paruošti kokiu nors netradiciškų ir lengvu užkandžiu. Labai praktiška ir populiaru tokiu atveju gaminti įvairių užtepų, kurie...
Sakoma, jog dydis nėra svarbu. Netikėkite! Bent jau šiems daiktams (kūno dalims ar objektams) dydis ir yra svarbiausias faktorius, išskiriantis juos iš pilkos masės, bei daugeliu atvejų...
1 / 2 / 3