Now Reading
Neprarykite liežuvio: nekaloringo ir sveiko suvožtinio receptas

Neprarykite liežuvio: nekaloringo ir sveiko suvožtinio receptas

Neprarykite liežuvio: nekaloringo ir sveiko suvožtinio receptas

Laikas.lt

Su peiliu ir šakute valgomi suvožtiniai (žodis „burgeris“ mūsų kalboje nevartojamas, bet tai tas pats) okupavo restoranų, barų ir kavinių valgiaraščius. Šie gruzdintų bulvyčių ir šviežių daržovių lydimi skanėstai gali būti, ne tik kad nepriskiriami greitam maistui, bet ir sveiki. Vegetarams, veganams ir žaliavalgiams taip pat nederėtų nusiminti. 

Pateikiame nekaloringo ir sveiko suvožtinio kotleto variantą. Likusią dalį – bandelę, padažus ir daržoves – paliekame jūsų fantazijai ir skoniui.

Pats sveikiausias vegetariškas suvožtinis

Porcijos: 2.

Kalorijos: 125.

Riebalai: 1,5 g.

Reikės:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

  • 1/2 puodelio virtų avinžirnių (galite naudoti parduodamus skardinėse),
  • puodelio šviežių daržovių,
  • 2 šaukštų avinžirnių miltų,
  • 1 kiaušinio baltymo,
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Visus ingredientus sudedame į vieną indą ir sumaišome maišytuvu. Imame nepridegančią keptuvę (jei tokios neturite, pašildykite savojoje šlakelį aliejaus) ir kaitiname ją ant vidutinės ugnies. Šaukštą paruoštos masės dedame į keptuvę ir su šakute ją suplojame, kad atrodytų panašiau į blyną nei į kotletą. Apkepame iš abiejų pusių apie 5 minutes. Dedame į lėkštę arba iš karto tarp paruoštų bandelės pusių.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top