Now Reading
Netrukus didžiąsias šalies parduotuves pasieks Beatos Nicholson sukurta duona

Netrukus didžiąsias šalies parduotuves pasieks Beatos Nicholson sukurta duona

Netrukus didžiąsias šalies parduotuves pasieks Beatos Nicholson sukurta duona

Laikas.lt

Šią savaitę didžiuosius Lietuvos prekybos centrus pasieks kulinarės ir žurnalistės Beatos Nicholson sukurta sumuštinių duona „Beatos virtuvė“ ir to paties pavadinimo šviesi duona su rugiais.

Kaip sako pati Beata, jai šis didžiulis projektas, kuri ji įgyvendino kartu su „Vilniaus duona“, buvo rimtas iššūkis. „Tame kelyje, kurį teko nueiti ieškant geriausio duonos recepto, buvo minučių, kai aš tiesiog sproginėjau nuo gerų emocijų ir entuziazmo, bet būdavo ir tokių akimirkų, kai galvodavau – o kas bus jei nepavyks ir žmonėms duona nepatiks, net pamąstydavau, gal apsisukti ir grižti atgal į savo virtuvę… Bet dabar, kai jau laikau rankose „Beatos virtuvės“ duonos pakuotę, tokią visą ryškią, linksmą, kitokią, kai jau galiu pavaišinti savo draugus ilgai su „Vilniaus duonos“ technologe Audrone Jukavičiūte tobulinta duona, džiaugiuosi, kad išdrįsau pasiūlyti Lietuvos žmonėms paragauti „Beatos virtuvės“ duonos“,- sako Beata.

Beata pasakoja, kad kurdama šią duoną didžiausio palaikymo sulaukė iš savo šeimos. „Kai iš „Vilniaus duonos“ sulaukiau pasiūlymo išmėginti savo jėgas, sukuriant duonos receptą visai Lietuvai, buvo berods sausis, dar gyvenome Londone, bet jau planavome persikraustymą į Lietuvą. Taigi pirmiausiai mano vyras Tomas paragino mane pamėginti iškepti tokią duoną, kokią mėgtų visą mūsų šeima, nes Tomui, baltos duonos valgytojui, mūsų juoda ruginė nekėlė didelio susižavėjimo“, – pasakoja Beata.

Po ilgų repeticijų namuose, kūrybinių diskusijų ir bandomųjų duonos partijų ragavimų, Beata kartu su „Vilniaus duona“ pristato dvi naujas duonas. Tai sumuštinių duona „Beatos virtuvė“ pilna įvairiausių grūdų ir sėklų: moliūgų, saulėgrąžų, aguonų, auksinių ir tamsių linų sėmenų. „Ši duona mano vaikų mėgstamiausia, tinka kasdieniam naudojimui – sumuštinių tepimui, skrebučių skrudinimui, saldžių ar pikantiškų užkandžių ruošimui. Kvadratėliais supjaustyta ir orkaitėje paskrudinta, ji puikiausiai pastiprins salotas ar papuoš tirštą sriubą“,- pataria Beata

Na o šviesi duona su rugiais „Beatos virtuvė“ praturtinta rugių grūdais, ypač naudingais subalansuotai mitybai. Ši saldžiarūgštė duona tiks prie įvairių sūrių, daržovių, pašteto, virto kiaušinio ar kito mėgstamo užkandžio.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Manau, kad Lietuvos duonos gamintojai visi iki vieno tikrai verti pagyrimų, nes ko jau ko, bet duonos gaminių pas mus tikrai netrūksta. Tikiuosi, kad linksma ir skani „Beatos virtuvės“ duona taip pat ras kelią į jūsų namus“, – sako Beata.

Visą „Beatos virtuvės“ duonos gimimo istoriją rasite www.beatosvirtuve.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top