Ką galvojate veikti šį savaitgalį? Galbūt vakare pas Jus susirinks draugai ir planuojate, ką jiems pagaminti? Šį kartą siūlome labai paprastą, bet tikrai skanų patiekalą – buritos.
Jums reikės:
900 gr. kiaulienos išpjovos
1 šaukštas aliejaus
druskos pagal skonį
1, 5 stiklinės sultinio
1 stiklinė pomidorų padažo
0, 5 šaukšto apelsino žievelės
1 šaukštelis smulkintų, konservuotų čili pipirų
8 vnt. tortilijos paplotėlių
Kaip gaminti:
Kiaulieną pasūdykite ir aptepkite aliejumi. Įdėkite į karščiui atsparų indą ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite tol, kol mėsa suminkštės.
Pagaminkite padažą: į puodą supilkite sultinį, pomidorų padažą, sudėkite apelsino žievelę, čili pipirą. Užvirkite ir virinkite apie 30 min., kol pradės tirštėti.
Kiaulieną smulkiai supjaustykite, sudėkite į padažą ir vėl užvirkite ant silpnos ugnies. Tortilijas suvyniokite į foliją ir trumpai pašildykite orkaitėje. Tuomet ant kiekvienos iš jų uždėkite mėsos masės ir susukite. Patiekite su troškintomis raudonomis pupelėmis.