Tradiciškai šeštadienį pradedame su Savaitgalio receptu. Šiandien siūlome Saulėje džiovintų pomidorų paštetą. Jį galima tepti tiek ant skrudintų batono riekelių ar šviežaus bagečio, tiek ant apkeptų cukinijų ar baklažano skiltelių. Iš karto įspėjame, kad prie šio užkandžio reikės vyno.
Receptui naudojama:
2-3 saulėje džiovintų pomidorų puselės,
šaukštelis balzaminio acto,
šaukštelis raudonojo vyno acto,
susmulkinto česnako skiltelė,
1/2 alyvuogių aliejaus,
6viežių susmulkintų baziliko lapų.
Kaip gaminti:
Troškinkite saulėje džiovintus pomidorus keptuvėje keletą minučių, po to juos sutrinkite, sumaišykite kartu su actu, česnakais, aliejumi ir baziliku. Gautą masę tepkite ant mėgiamo pagrindo ir užsigerkite vynu.