Now Reading
Sekmadienio receptas. Makaronų troškinys „Ne studentiškai“ ir Jurgos debiutas

Sekmadienio receptas. Makaronų troškinys „Ne studentiškai“ ir Jurgos debiutas

Sekmadienio receptas. Makaronų troškinys „Ne studentiškai“ ir Jurgos debiutas

Laikas.lt

Ką gi, ką gi, Laikas.lt džiaugiasi savo tarpe atradę tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, apsigimusią kulinarę Jurgą. Nuo šiol mūsų reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvienos savaitės sekmadienį. Taigi, pristatome pirmąjį Jurgos blyną, o tiksliau – makaronų troškinį „Ne studentiškai“.

Ingridientai:

500 g makaronų
500 g kiaulienos sprandinės (ar kita dalis )
100 g fermentinio sūrio
250 g konservuotos pupelės
1 svogūnas
1 stiklinė raudono vyno
Truputis aliejaus kepimui
Prieskoniai

Gaminimas:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Įkaitintoje keptuvėje apkepame smulkintus svogūnus (kol įgaus gražiai auksinę spalvą), sudedame nedideliais gabaliukais pjaustytą kiauliena ir kantriai laukiam kol ji iškeps. Tada ateina eilė konservuotoms pupelėms. Visą skardinės turinį supilame į keptuvę, įdedame prieskonių (druskos, pipirų, bazilikų… žodžiu, tinka viskas, kas patinka), uždengiame ir plaukiame, kol pradės burbuliuoti. Nukeliame dangtį, padidiname ugnį iki maksmimumo ir supilame geeera stiklinę raudono vyno. Verdame apie 10 min., jokiu būdu neuždengiant keptuvės, nes išeis „girta mėsa“. Jei yra kantrybės ir norisi labai minkštos mėsytės, galime uždengti keptuvę ir palikti dar 40 min. Makaronus sudedame į pasūdytą vandenį ir verdame (na, taip kaip nurodyta ant pakelio). Išvirtus makaronus nukošiame, nuplauname po šaltu vandeniu ir dedame į kepimo formą. Ant viršaus sukrauname mėsą, gausiai (arba pagal skonį) pabarstome fermentiniu sūriu ir šauname į orkaitę. Aš dažniausiai kepu tol, kol sūris šiek tiek apskrunda. Ir viskas! Ištraukiame iš orkaitės, padaliname ir į lėkštes. Labai skanu šalia papjaustyti šviežių daržovių.

Gero apetito!
Jurga

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt