Now Reading
5 nenaudingi fiziniai pratimai

5 nenaudingi fiziniai pratimai

5 nenaudingi fiziniai pratimai

Lsveikata.lt

Vargstate namuose mankštindami presą, reguliariai lankotės baseine ar sporto klube, tačiau nei celiulito nemažėja, nei papildomi kilogramai krenta? Galbūt patys to nežinodami darote, tai kas jums visiškai nenaudinga. Sporto treneriai įvardija 5 neefektyvius pratimus sporto salėje, baseine ir namie.

Kojų suglaudimas ir išskėtimas ant specialaus treniruoklio

Būtent iš šio pratimo moterys labai daug tikisi, mat tiek vidinė, tiek ir išorinė šlaunų pusė yra viena probleminių kūno vietų. Tačiau, kaip teigia sporto treneriai, jokių kardinalių pokyčių kojų išskėtimas ir suglaudimas ant specialaus treniruoklio nesutvers. Daug naudingesni šiuo atveju yra pritūpimai, kuriuos atliekant dirba visi kojų raumenys. Minėtas pratimas gali būti atliekamas tik kaip papildomas ir jį būtina daryti teisingai, tai yra nereikia labai plačios judesių amplitudės.

Pratimai su svoriu skersiniams pilvo raumenims

Liauna talija – ne vienos moters svajonė. Deja, tikėdamiesi ją įgauti ne viena sporto klubo lankytoja griebiasi hantelių ir… pasiekia priešingą rezultatą. Pasilenkimai, sukimaisi ir kiti pratimai naudojant svarmenis – tai greičiau moterų priešai nei draugai. O trenerio, kuris jas ragina tokius atlikti, geriau atsisakyti. Apkraunant skersinius raumenis jie didėja, dėl to apie liauną taliją tikrai galite pamiršti.

Mažai ką liekninant taliją gali padėti ir lanko sukimas. Todėl, pasak trenerių, ištvermingosios dailiosios lyties atstovės, kenčiančios gumbuoto lanko kančias, savo valią turėtų nukreipti kitur.

Kasdienis preso treniravimas

Presas – toks pat raumuo kaip ir kiti, todėl nėra jokios prasmės kankintis kasdien atliekant daugybę atsispaudimų ar kitokių pratimų jam treniruoti. Principas „kuo daugiau, tuo geriau“ čia netinka. O štai 2-3 treniruotės per savaitę kartojant tris kartus pratimus po 15-20 kartų – daug naudingiau ir teisingiau.
Dar beprasmiškiau daryti atsilenkimus ar kitus presui skirtus pratimus tikintis sulieknėti. Riebalai nesudega vienoje vietoje – tai aksioma. Galite atlikti nors ir 200 atsilenkimų, tačiau jeigu nekeisite mitybos režimo ir toliau gardžiuositės saldumynais ar mėsainiais, rezultatų niekada nesulauksite.

Per trumpos arba per ilgos kardiotreniruotės

Norint sulieknėti kardiotreniruotės būtinos. Tačiau jei šios truks ne vieną valandą ir jeigu dar laikotės griežtos dietos, organizmas atsidūręs nuolatinio streso situacijoje tik dar labiau kaups riebalų atsargas.
Tuo tarpu ir per trumpos kardiotreniruotės nebus naudingos. Mat pirmiausia fizinio krūvio metus išeikvojama greita energija – iš angliavandenių gaunamas glikogenas, kurio organizmas gauna iš kepenų ir raumenų. O tik po to deginami riebalai. Kad būtų išeikvotas glikogenas, turi praeiti apie 40 min. Taigi jei treniruotė truks trumpiau riebalai taip ir nepradės degti. Išimtys tik dvi: jeigu treniruojatės ryte nieko nevalgę arba po jėgos pratimų, tuomet glikogeno atsargos išsekusios ir kardiotreniruotei pakanka 20 min. Be to, reikia stebėti ir pulsą – norint sulieknėti, jis treniruočių metu turi siekti 120-140 min. per minutę.

Lėtas plaukiojimas baseine

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Apie tai, kad plaukimas naudingas, žino ne vienas. Jeigu einate į baseiną galvodami, kad lengvi pasiplaukiojimai padailins jūsų figūrą, labai klystate. Žinoma, plūduriuojant prie bortelio su drauge galima sužinoti daug naujienų arba aptarti įnirtingai takelyje plaukiantį gražuolį, tačiau jeigu atėjote į baseiną ne pailsėti, o sulieknėti, teks judėti aktyviai. Kaip ir treniruoklių salėje, taip ir plaukiant pulsas turi pasiekti 120-140 dūžių per minutę ribą. Galima plaukimą derinti su vandens aerobika.

Sporto trenerių patarimai:

Sporto klubų „pirmokams“ būtinai reikėtų pardėti sportuoti prižiūrimiems trenerių, kurie parinks jums reikalingus pratimus, pamokys, kaip taisyklingai juos atlikti. Dauguma pratimų, jeigu atliekami netinkamai, gali ne tik neduoti jokios naudos, bet ir tapti traumų priežastimi.

Pradedantiesiems rekomenduojamos treniruotės su nedideliais svoriais, ypatingą dėmesį skiriant pratimų atlikimo technikai. Pradėti reikėtų nuo paprasčiausių atsispaudimų ar pritupimų. Kiekvienai raumenų grupei reikėtų atlikti po 1-2 pratimus.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top