Now Reading
Makalius. Noriu pakeisti keleivio vardą lėktuvo biliete: mitai ir sprendimai

Makalius. Noriu pakeisti keleivio vardą lėktuvo biliete: mitai ir sprendimai

Makalius. Noriu pakeisti keleivio vardą lėktuvo biliete: mitai ir sprendimai

Pastaruoju metu susilaukiu itin daug skambučių ir elektroninių laiškų, kuriuose klausiate, ar yra galimybė pakeisti keleivio vardą lėktuvo biliete, nes nebegalite skristi.

Deja, atsakius į klausimą tenka išgirsti nusivylimų laviną. Dar labiau gaila, kad dėl to dažniausiai esame kalti mes patys.

Mitai

Keista, tačiau tarp keliautojų sklando įvairiausi mitai apie bilietų keitimą, kuriais daugelis Jūsų tiki iki šiol. Tad labai norėčiau paneigti sklandančius mitus, kad ateityje nebetektų įrodinėti, jog tai tėra paleista antis, atsiradusi dėl kai kurių keleivių neįsigilinimo į kompanijų teikiamą informaciją.

Kodėl turiu mokėti už vardo keitimą? Juk neskrisiu ir apie tai pranešiu dar prieš tris mėnesius iki kelionės. Atiduokite pinigus, vagys!

Nesvarbu, ar nusprendėte nebeskristi likus metams, vos kelioms dienoms, ar net pusmečiui iki numatytos skrydžio datos, pigių skrydžių bendrovėse pakeisti vardo ir pavardės negalėsite. Perkant lėktuvo bilietą pirkimo sąlygose oro linijos nurodo savo taisykles. Šiuo atveju, ar įmanomas bilieto keitimas nemokamai, o gal už papildomą mokestį, arba – bilietas yra nekeičiamas ir negrąžinamas. Bilieto pirkimas reiškia keleivio sutikimą su kompanijos sąlygomis. Juk visad pažymime varnelę „Sutinku su sąlygomis“, bet jų taip ir neperskaitome, ar ne?

Kam turiu mokėti už vardo keitimą, jeigu dar neatlikau registracijos į skrydį (check-in)?

Skrydžio registracija, arba kitaip check in, yra procedūra, kurios metu jūs patvirtinate apie savo skrydį kompanijai (ypač kai kalbame apie registraciją internetu). Tačiau vardai ir pavardės buvo suvesti žymiai anksčiau – Jūsų bilieto pirkimo metu. Todėl jo keitimas bus tikrai mokamas.

Neskrisiu, todėl bus nepanaudotas lėktuvo bilietas. Jį galėsiu parduoti kam nors kitam be papildomų išlaidų.

Jūs reikalautumėte grąžinti pinigus ar pakeisti seanso datą, jeigu nespėtumėte į filmą kinoteatre? Kompanijoms, atvirai tariant, tas pats, ar keleivis skrenda, ar ne. Svarbu, kad sumokėti pinigai už skrydį. Karts nuo karto išgirstu pasakojimų, kaip keleiviams buvo nemokamai pakeistas bilietas, nes nespėjo į lėktuvą. Tačiau visa tai priklauso nuo pačios kompanijos vykdomos politikos ir darbuotojų geranoriškumo. To nesitikėkite iš pigių oro linijų. Niekada.

Kokie yra mokesčiai už šį „malonumą“?

Ryanair
„Ryanair“ informaciją leidžia pakeisti be jokių apribojimų, tačiau imamas keitimo mokestis už kiekvieną skrydžio segmentą. Kitaip tariant, jeigu Jūs turite bilietus pirmyn ir atgal, už kiekvieno informacijos keitimą teks susimokėti. „Ryanair“ neturi jungiamųjų skrydžių, todėl skrydis „pirmyn-atgal su persėdimais“ traktuojamas kaip atskiri, nepriklausomi skrydžiai. Likus iki keturių valandų iki numatyto skrydžio, keleivis gali pakeisti bilieto informaciją per ryanair.com puslapyje esančią funkciją „Manage my booking“. Keitimo mokestis už vieną bilietą yra net 100 eurų. Likus iki 40 minučių iki numatyto skrydžio keleivio vardas biliete gali būti pakeistas tik oro uoste, kompanijos aptarnavimo centre. Keitimo mokestis už vieną bilietą yra 150 eurų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Wizzair“
Vengrų pigių skrydžių bendrovė skrydžius iš Lietuvos pradės balandžio viduryje, tačiau jau dabar susilaukiu klausimų dėl vardo keitimo. „Wizzair“ leidžia koreguoti keleivio informaciją per wizzair.com puslapyje esančią skiltį „Change booking“ arba tiesiog paskambinus į klientų aptarnavimo centrą. Mokestis už keitimą internetu yra 40 eurų/bilietui, o telefonu 60eurų/bilietui (+ 10 eurų mokestis už skambučio centro pagalbą).

Airbaltic
Latvių nacionalinės oro linijos skelbiasi kaip pigių orų linijų bendrovė, tačiau savo kainomis jie to tikrai neįrodo. Kaip ten bebūtų, tai viena dažniausiai lietuvių naudojamų avialinijų. Likus ne mažiau kaip 24 valandoms iki skrydžio, keleivis už 75 eurus gali pakeisti bilieto informaciją per airbaltic.com.

Visų duomenų keitimo galima labai lengvai išvengti – prieš perkant bilietą pamąstykime, ar tikrai galėsime skristi (ar kalendoriuje tuo metu nėra apibrauktų svarbių datų – gimtadienių, metinių ir panašiai), ir jeigu kyla nors menkiausia abejonė, palaukime iki tos akimirkos, kai jau tikrai žinosime, ar galime vykti į užsienį. Žinoma, bilietai bus brangesni.

 


Norite sužinoti karščiausius kelionių pasiūlymus? Norite keliauti pigiai ir pamatyti daug? Rimvydas Širvinskas, lietuviams geriau atpažįstamas kaip Makalius, žino sėkmingos kelionės receptą ir skuba su jumis juo pasidalinti. Daugiau kelionių pasiūlymų rasite Makaliaus puslapyje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top