Now Reading
Keli šimtai vilniečių naująjį božolė pasveikino beretėmis

Keli šimtai vilniečių naująjį božolė pasveikino beretėmis

Keli šimtai vilniečių naująjį božolė pasveikino beretėmis

Vakar Vilniuje įsikūrusiame restorane „La Boheme“ karaliavo keli šimtai įvairiaspalvių berečių – rekordinis taip pasipuošusių ir vienoje vietoje susirinkusių vilniečių skaičius pasitiko naująjį prancūzišką božolė vyną (Beaujolais Nuveau).

„Norintys paragauti božolė šio įvykio laukia kaip naujųjų metų ir naujo derliaus vyno butelius atkemša 24:00 val. nakties iš trečiojo lapkričio trečiadienio į ketvirtadienį, kuomet, sekant tradicija, galima oficialiai pradėti ragavimą. O šiemet pasitikimas buvo išskirtinis ir dėl prancūziškos atmosferos, kurią sukūrė pasitinkančiųjų dėvimos beretės“, – sakė bene pirmąjį božolė sutikimą surengusios bendrovės „Mineraliniai vandenys“ vyno ekspertas Mindaugas Paliukas.

Rekordą inicijavusios bendrovės atstovė Inga Simonaitienė prisipažino kiek nuogąstavusi, ar santūrieji lietuviai noriai dėsis stilingą galvos apdangalą, tačiau pradėjus svečiams dalinti turimas 200 berečių, jos visos greitai atsidūrė ne tik ant moterų, bet ir vyrų galvų.

Susirinkusieji “La Boheme” lygiai vidurnaktį božolė sutikimą pažymėjo išmesdami beretes į orą ir tik tuomet atkimšo spalvotomis etiketėmis papuoštus butelius ir susidaužė naujojo vyno taurėmis.
Pasak „Mineralinių vandenų“ vyno eksperto Mindaugo Paliuko, šiemet božolė aromatas nėra visiškai „nouveau“ stiliaus, jis labiau primena rimtą božole vyną. Božolė srityje šiemet prisirpusios vynuogės pasižymi tamsių miško uogų, labiausiai – juodųjų serbentų, žemuogių skoniu. O dėl ypatingo gamybos būdo vyne galima užuosti karamelinio ledinuko, kramtomos gumos bei nagų lako kvapo užuominą.
Pasak eksperto, vynai pagaminti iš pietinėje ir šiaurinėje Božolė dalyje užaugintu vynuogių kiek skiriasi ir kokybe, ir skoniu. Vynų žinovai labiau vertina solidesnį šiaurinėje „Villages“ dalyje pagamintą vyną, kuris yra ir šiek tiek brangesnis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Didžiausias šio vyno, ir apskritai božolė, gamintojas Prancūzijoje yra „Les Vins Georges Duboeuf”, per metus parduodantis apie 2,5 mln. butelių savo produkcijos. Ši 1964 m. įsteigta kompanija laikoma pagrindine kasmetinės božolė sutikimo šventės populiarintoja, o vyninės įkūrėjas Georges Duboeuf tituluojamas Le roi du Beaujolais (liet. Božolė karalius). Lietuvoje „Les Vins Georges Duboeuf” atstovauja „Mineraliniai vandenys“ ,vartotojų teismui jaunąjį božolė pristatantys jau 16-ąjį kartą.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt