Now Reading
Kodėl žmonės bando sulieknėti?

Kodėl žmonės bando sulieknėti?

Kodėl žmonės bando sulieknėti?

Sportokuras.lt

Nutukimas tampa viena didžiausių šiandienos pasaulio rykščių. Viršsvoris „aukų“ nesirenka – netinkama mityba ir per mažas fizinis aktyvumas baudžia tiek vaikus, tiek pagyvenusio amžiaus žmones. Negalima teigti, jog šie žmonės kalti patys – dauguma jų nuoširdžiai stengiasi sulieknėti. Kokios priežastys dažniausiai lemia tokį apsisprendimą?

Širdies ligos

Tai viena iš svarbiausių su sveikata susijusių priežasčių. Nutukimas dažnai lemia padidėjusį kraujo spaudimą ir augantį cholesterolio lygį, o tai tiesus kelias į širdies smūgį ar užsikimšusias kraujagysles. Norėdami prailginti savo gyvenimo trukmę ir sumažinti mirties nuo kraujotakos sistemos sutrikimų riziką žmonės pagalbos pradeda ieškoti teisingai sureguliuotoje mityboje.

Diabetas

II tipo cukrinį diabetą taip pat sukelia papildomi kilogramai. Dėl persivalgymo padidėjusi insulino koncentracija mažina insulino receptorių kiekį, o kartu ir insulino veikimą. Tuo tarpu jau išsivystęs cukrinis diabetas grasina tokiomis komplikacijomis kaip nervų sistemos, kepenų ar akių pažeidimai.

Išvaizda

Tačiau kai kurie pasirenka lieknėti ne dėl sveikatos problemų, o išvaizdos. Šiandieninėje visuomenėje būti lieknu reiškia būti gražiu. Tiesa, kūno linijos tobulinamos ne tik dėl noro įtikti kitiems, bet ir dėl pasitenkinimo žiūrint į savo atspindį veidrodyje – sveika išvaizda prideda pasitikėjimo ir motyvacijos siekti kitų svarbių gyvenimo tikslų.

Privalumai gyvenime

Kai kurie apsilankyti sporto salėje gali ir dėl kitų privalumų, kuriuos teikia treniruotas kūnas. Visame pasaulyje atliekami tyrimai ir apklausos rodo, jog nutukusiems žmonėms daug sunkiau susirasti darbą ir kilti karjeros laiptais. Be to, susiduriama su problemomis ieškant antrosios pusės.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tuo tarpu vaikams ir paaugliams lieknėjimas gali užkirsti kelią dažnai pasitaikančioms pašaipoms mokykloje.

Todėl tinkama mityba ir pakankamas fizinis aktyvumas – tai ne tik fizinė, bet ir dvasinė sveikata!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top