Now Reading
„Superproduktai“ – ne tik sveiki, bet ir sotūs

„Superproduktai“ – ne tik sveiki, bet ir sotūs

„Superproduktai“ - ne tik sveiki

Sportokuras.lt

Palikime visus grūdus ir žoles lesti paukščiams – mes esame žmonės, todėl ir maitintis turime žmoniškai. Svorio metimo dietos neturi mus paversti paukščiais. Dėl šios priežasties paruošėme sąrašą rimtų produktų, kurie ne tik pasotins, bet ir padės atsikratyti nepageidaujamų kilogramų.

Kiaušiniai

Žmonės, kurie pusryčiams valgo patiekalus iš kiaušinių, lieknėja greičiau. Negana to, jog kiaušiniai suteikia 6 gramus baltymų mainais į vos 72 kalorijas, jie dar ir sumažina alkį sukeliančio hormono grelino kiekį organizme.

Migdolai

Kasdieninė porcija šių riešutų gali smarkiai pagelbėti lieknėjant. Migdolai turi itin mažai kalorijų – saujoje riešutų yra kiek daugiau nei 100 kcal. Be to, jie suteikia sotumo jausmą ir gali būti valgomi kaip užkandis darbe, išalkus.

Kriaušės

Jose itin daug pilvo riebalus tirpdančių skaidulų. „Mitybos“ žurnalo atliktas tyrimas parodė, jog moterys, kurios kasdien suvalgydavo po tris kriaušes, numetė 39 proc. daugiau svorio nei tos, kurios vaisius pakeisdavo tiek pat kalorijų turinčiais avižų sausainiais.

Avokadai

Širdžiai sveiki riebalai, kuriais pasižymi avokadai, taip pat padeda reguliuoti cukraus lygį kraujyje. Kuo tai naudinga? Privalgius nebesinori jau už valandos ir vėl kibti į naują lėkštę maisto, t.y. ilgiau jaučiamas sotumo jausmas. Taip pat avokaduose labai daug kalio!

Avinžirniai

Avinžirniai gali pasigirti specifine rūšimi krakmolo – angliavandenio, kuris padidina sudeginamų riebalų kiekį net 23 procentais. Pridėkite prie savo dienos mitybos plano pusė puodelio šių žirnių ir pasijusite sotesni, taip suvalgydami mažesnį kiekį kito maisto.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Špinatai

Nenuostabu, jog visas pluoštas špinatų turi vos 78 kalorijas: vanduo sudaro net 92 proc. visos špinatų masės. Naudokite juos sriubose, kaip garnyrą prie antrųjų patiekalų arba įmaišykite į plaktą kiaušinienę – padidinsite porciją, tuo pačiu nepadaugindami kalorijų.

Lašiša

Omega-3 riebiosios rūgštys, randamos lašišoje ir kitoje riebioje žuvyje, ne tik reguliuoja nuotaikų kaitą (juk persivalgome dažniausiai užpulti liūdesio ar tiesiog blogos nuotaikos), bet ir mažina apetitą. Šie sveikieji riebalai taip pat skatina naudoti gaunamas maisto medžiagas energijos gavybai, o ne kaupti kūne

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top