Now Reading
Keisčiausios sporto šakos Indijoje vykstančiose sporto žaidynėse (foto, video)

Keisčiausios sporto šakos Indijoje vykstančiose sporto žaidynėse (foto, video)

Keisčiausios sporto šakos Indijoje vykstančiose sporto žaidynėse (foto

Laikas.lt
Parengta pagal Dailymail.co.uk

Išbandyti savo jėgas Indijoje vykstančiose sporto rungtynėse – užduotis tikrai ne kiekvienam. Kasmet vienoje iš Indijos provincijų vyksta Žemės Ūkio Olimpiada. Jame propaguojamos sporto šakos tikrai nėra skirtos silpniesiems, kad ir kokie liauni atrodo kai kurie šių žaidynių dalyviai. Į žaidynėse yra įtrauktos tokios rungtys kaip, žmogaus pervažiavimas žemės ūkio technika, t. y. traktoriumi ar kitu panašiu įrenginiu. Taip pat čia galima pamatyti tokias „sporto šakas“ kaip, vežimais įkinkytų jaučių lenktynes, akrobatiką jojant ant arklio, plytų nešimą dantimis bei kitus, labai keistus būdus, leidžiančius demonstruoti savo jėgą bei stiprybę.

Oficialiai tai vadinama Kila Raipuro Sporto festivaliu, kurio rungtyse galinėjasi nuo paauglių iki pensininkų. Šiose žaidynėse yra atskira 100 metrų bėgimo rungtis senoliams, kurių amžius viršija 80-ies metų ribą. 

Daugybė žmonių iš viso pasaulio atvyksta į šį, kiekvienais metais vykstantį sporto renginį, kuris tapo svarbia, vienos iš Indijos provincijų, Pundžabo kultūros dalimi. Kiekvieną sausį renginys pritraukia gausybę lankytojų, kurie atvyksta į Kila Raipuro kaimelyje vykstančias žaidynes. Norinčių išbandyti savo jėgas taip pat netrūksta – jose kasmet sudalyvauja daugiau nei 4 000 žaidėjų (vyrų ir moterų). Festivalis tapo žinomas pasaulyje dėl jame propaguojamų itin keistų sporto šakų, o žaidynių nugalėtojai už pademonstuortą stiprybę namo parsiveža piniginius apdovanojimus.

Šis trijų dienų renginys yra tradicija tapusi Indijos kaimo bei žemės ūkio šventė, kuri vyksta kasmet nuo 1933 metų.

Regis, ilgametė jogos ir meditacijos praktika išugdė tikrai ištvermingus ir stiprius dantis turinčius Indijos gyventojus. 


 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

100 m. bėgimo maratonas senoliams, kurių amžius virš 80 metų

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top