Now Reading
R. Bransonas: sveikas, bet „priklausomas“ nuo vaistų

R. Bransonas: sveikas, bet „priklausomas“ nuo vaistų

R. Bransonas: sveikas

Lsveikata.lt
Raimonda Puišytė

„Turbūt mano gyvenime buvo viena krizė, kai sulaukęs keturiasdešimties norėjau stoti į universitetą ir viską pradėti iš naujo. Bet žmona pasakė, jog tokie norai – tik siekis patekti į aplinką, kur galėsiu flirtuoti su jaunomis studentėmis. Ji buvo teisi ir aš grįžau prie darbų“, – sako vienas didžiausių pasaulio verslo autoritetų Richardas Bransonas (62 m.), pridūręs, jog jaučiasi laimingas, nes jo gyvenimas – neįtikėtinai sėkmingas ir kupinas pasirinkimų.

Sveikuolis vakarėlių liūtas

R.Bransonas pasakoja, jog stengiasi gyventi kuo sveikiau: valgo daug daržovių ir vaisių, nerūko. Tačiau nepamiršta paminėti ir kasdienių ydų – vyras negali atsispirti pagundai prisikirsti riešutų kremo, o būdamas Karibų saloje, kur kiekvieną vakarą vyksta milijonai vakarėlių, – neužsukti į vieną jų. Į klausimą, gal turi atradęs geriausią pagalbininką nuo pagirių jis tik nusišypso: „Norėčiau žinoti…“ Kiek pagalvojęs priduria, jog padeda poros valandų plaukiojimas laivu, kai galima grožėtis vėžliais ir kitais vandens gyvūnais. R.Bransonas pasakoja labai mėgstantis įvairų sportą: bėgimą, tenisą, jėgos aitvarus, o pagrindinė sporto šaka, kuria užsiima, yra „fitnesas“. „Manau, kad vyresniame amžiuje priaugti šiek tiek svorio yra gerai moterims, tuomet jos atrodo geriau. Bet vyras privalo išlaikyti savo formą“, – kalbėjo R. Bransonas ir pridūrė, kad dauguma jo giminaičių sulaukė devyniasdešimties. Nepaisant žinojimo, kad yra iš ilgaamžių giminės, kiekvienais metais jis pasitikrina kraują, o taip pat atlieka prostatos vėžio testą.

Priklausomas nuo vaistų

„Geriu vaistinį preparatą „Lipitor“, kuris mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Mano organizme cholesterolio kiekis nėra labai aukštas, bet manau, kad visi sulaukę keturiasdešimties turėtų vartoti šį preparatą. Taip pat jau dešimt metų geriu aspiriną – skaičiau, kad jis labai gerai apsaugo širdį“, – viename interviu yra sakęs R.Bransonas. Į klausimą, kokia sunkiausia liga yra sirgęs, atsakymą verslininkas rado prisiminęs jaunystę, kai būdamas dvidešimties sirgo plaučių uždegimu. Tuo metu jis gyveno laive, Londono Mažosios Venecijos kanale, todėl mano, kad ligą sukėlė nuolatinis buvimas drėgname ore. „Tada buvau priverstas pailsėti, o tam nesu labai sutvertas…“, – sakė R.Bransonas. Kalbama, kad milijardieriaus šeima iki šiol gyvena lygiai taip pat, laive įrengtuose namuose, kaip ir tuomet, kai sūnus dar buvo paprastas studentas ir kad net vyną renkasi to paties lygio – ne brangesnį, nei už penkiolika svarų. Pasakodamas apie sveikatos negalavimus, R.Bransonas prisimena ir prieš keletą metų įvykusį incidentą kalnuose, dėl kurio atsidūrė operacinėje. Nelaimė įvyko, kai iš paskos čiuožiantis draugas trenkėsi R.Bransonui į nugarą ir nukritęs jis susižeidė kryžminį raištį. Medikai raištį atstatyti galėjo tik iš paties R.Bransono audinių, tad po operacijos vyras keletą mėnesių buvo priverstas gyventi ramiau.

„Pamišusi“ mama

Turbūt mamos dėka atsiskleidė R.Bransono stipriausi asmenybės bruožai, nes jau nuo ketverių jis buvo „įmetamas“ į ekstremalias situacijas, kurias įveikti tokio amžiaus vaikui nėra paprasta. Milijardierius prisimena, kaip vieną kartą mama nei iš šio, nei iš to jį išlaipino laukuose, nuo kurių iki namų buvo likę keli kilometrai ir liepė pačiam pareiti – paklaidžiojęs jis galų gale parėjo. Kitas kartas buvo dar ekstremalesnis, kai gavęs keletą sumuštinių, iš mamos lūpų išgirdo, kad vandens „susiveikti“ turės pats ir buvo pasakyta važiuoti pas gimines, kurie gyvena už beveik šimto kilometrų.
Pasakodamas apie tėvus, R.Bransonas sako jautęsis labai mylimas, o charakterį paveldėjęs iš senelės, kuri gyveno labai aktyviai. Net sulaukusi devyniasdešimties, Didžiojoje Britanijoje ji tapo vyriausia Lotynų Amerikos šokių egzaminą išlaikiusia brite. Jos kredo buvo gyventi ir iš pasaulio imti viską, tad net tokiame amžiuje ji ryžosi kelionei aplink pasaulį.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Nusikaltėlis ar turtuolis?

Mokyklos metai R.Bransonui nebuvo patys lengviausi laikai – tik aštuonerių jis išmoko skaityti, o mokytojai tai interpretavo kaip tinginystę. Tuo metu dar nebuvo žinoma, kad nesugebėjimas išmokti skaityti yra disleksija – skaitymo sutrikimas, kai normalaus intelekto vaikai sunkiai įsimena raides, jas sukeitinėja ir taip toliau. Mokykloje R.Bransonui geriau sekėsi žaisti regbį, futbolą ir kriketą, jis buvo šių komandų kapitonas. Tuo metu mokytojai „pletkino“, kad iššūkių nebijantis ir drąsus mokinys arba taps nusikaltėliu, arba daug pasiekusiu turtuoliu. Būtent mokykloje R.Bransonas ir pradėjo pirmuosius verslus – bendrabučio kambaryje kūrė studentų laikraštį ir rasdavo įvairiausių būdų, kaip „prasukti“ savo idėją. Galimiems reklamos užsakovams R.Bransonas skambindavo iš taksofono, kurio aptarnavimo tarnybai primeluodavo, kad aparatas prarijo monetą. Tuomet operatorė sujungdavo su būsimais klientais, kuriems frazė „jums skambina ponas Bransonas“ skambėdavo kaip iš redakcijos sekretorės lūpų ir jie neįtardavo, kad skambučio sulaukė iš penkiolikmečio. Būdamas septyniolikos R.Bransonas įkūrė ne pelno siekiantį Studentų konsultavimo centrą, o vėliau pradėjo prekiauti muzikos įrašais. 1972 metais su draugu jis atidarė įrašų studiją „Virgin Records“. Taip žingsnis po žingsnio jis tapo 350 įmonių sudarančios korporacijos „Virgin Group“ ir vieno stipriausių firminių ženklų „Virgin“, kurio veikla – nuo muzikos įrašų kompanijų iki avialinijų kompanijų, įkūrėju. Nuo nulio pradėjęs R.Bransonas verslo pasaulyje dabar – didžiausias autoritetas, kurio gyvenime ir ideologijose atsakymus bando rasti milijonai apie tokią sėkmę svajojančių būsimų arba „neišsipildžiusių“ verslininkų. 


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top