Now Reading
Keletas vasariškų mitų apie sveikatą

Keletas vasariškų mitų apie sveikatą

Keletas vasariškų mitų apie sveikatą

Lzinios.lt

Gru­pė JAV gy­dy­to­jų nu­spren­dė su­da­ry­ti su va­sa­ra su­si­ju­sių mi­tų, apie ku­riuos ver­čiau pa­mirš­ti, są­ra­šą.

Jūros vanduo gydo žaizdas

Kažkas būtinai jums papasakos, kad dėl didelio druskos kiekio jūros vandenyje nėra bakterijų ir todėl jis negali užkrėsti žaizdų. Iš tikrųjų tai netiesa. Žinoma, dalis bakterijų žūva sūriame vandenyje, tačiau yra ir tokių, kurios įsigudrina išgyventi. Jos gali sudirginti žaizdas bei įbrėžimus. Geriausia žaizdas apdoroti senais patikrintais būdais – spiritu ar briliantine žaluma, o tada jau galima ramiai eiti maudytis.

Bazinis įdegis padeda išvengti nudegimų

Tai visiškas melas. Nudegti galima bet kurios būklės. Be to, reikia atsiminti, kad, remiantis kai kuriais pastarojo meto tyrimais, po soliariumo išeiti į paplūdimį gan pavojinga. Pasirodo, soliariumų skleidžiami UV spinduliai pakeičia odos ląsteles, tad veikiant visaverčiams saulės spinduliams aktyviai gaminasi laisvieji radikalai. Todėl tai pavojinga, turint galvoje odos vėžio riziką.

Dėl kondicionieriaus galima peršalti

Dar vienas mitas, kuriuo dėl nepaaiškinamos priežasties tiki labai daug žmonių. Daugelis tyrimų šį faktą sėkmingai paneigė. Jokio ryšio tarp kondicionierių veikimo ir peršalimo rizikos per daugelį metų mokslininkai taip ir nenustatė.

Negalima maudytis prisivalgius

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Žinoma, jei manote, kad dėl to tampate sunkesnis ir didėja rizika skęsti, tada šis patarimas jums tinka. Daugelis dar tvirtina, kad maudantis pilnu skrandžiu gali sutrikti virškinimas. Tai – irgi ne daugiau kaip mitas.

Uodai kanda tuos, kieno saldus kraujas

Iš tiesų uodai labiau kanda žmones, turinčius pirmą kraujo grupę. Mat šie žmonės išskiria tam tikrų kvepiančių medžiagų ir šis kvapas labai patinka uodams. Tačiau paprastai uodai gelia visiškai atsitiktinai, ir tai niekaip nepriklauso nuo cukraus kiekio kraujyje.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top