Now Reading
6 naudingiausi vidurvasario produktai

6 naudingiausi vidurvasario produktai

6 naudingiausi vidurvasario produktai

Lsveikata.lt

Vasarą, pasak mitybos specialistų, vietoje atvežtinių vaisių ir daržovių, turėtume mėgautis mūsų krašte užaugintomis gėrybėmis. Jose daug daugiau vitaminų bei kitų naudingųjų medžiagų.

Raudonieji serbentai

Šiose uogose gausu vitamino A, C, E, geležies, kalio, gintaro ir obuolių rūgščių, seleno. Taip pat yra beta karotino, antioksidantų.

Raudonųjų serbentų rekomenduojama valgyti diabetu, širdies ir kraujagyslių ligomis. Jie padeda iš organizmo pašalinti cholesterolio perteklių, todėl yra puiki insulto ir infarkto bei aterosklerozės profilaktikos priemonė.

Agrastai

Agrastuose gausu askorbo rūgšties ir karotino, taip pat yra geležies, fosforo, kalio bei jodo. Tamsiuose agrastuose yra vitamino P ir didelis kiekis pektinų, iš organizmo padedančių šalinti sunkiuosius metalus. Agrastus turėtų pamėgti norintieji atsikratyti antsvorio, mat juose labai mažai kalorijų – vos 44 kcal 100 g.

Avietės

Uogos turtingos įvairių rūgščių: obuolių, citrinų, salicilo. Avietės ypač daug geležies, yra vario, kalcio, kalio, magnio, vitaminų C, B1,B2, PP, folio rūgšties. Beje, sodo avietės peršalus yra naudingesnės nei miško, nes jose daugiau salicilo rūgšties.

Agurkas

Ši daržovė reguliuoja apetitą, suteikia sotumo jausmą ir normalizuoja medžiagų apykaitą. Agurkai – mažai kalorijų turinti vasaros daržovė. Ji valo organizmą, praturtina jį skysčiais ir mineralinėmis druskomis, pasižymi lengvu šlapimo varomuoju poveikiu.

Paprika

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Paprikose vitamino C daugiau nei apelsinuose. Kadangi šiose daržovėse yra beta karotino, jos teigiamai veikia odos, nagų ir plaukų būklę; mažina cukraus kiekį kraujyje; gerina smegenų veiklą. Padeda įveikti stresą ir nemigą, gerina nuotaiką.

Jaunos morkos

Jaunos morkos vertinamos dėl jose esančio didelio kiekio beta karotino, kuris žmogaus organizme virsta vitaminu A. Dar morkose gausu fitoncidų – aktyviųjų medžiagų, kovojančių su mikrobais. Todėl morkų sultis naudinga vartoti kaip profilaktinę infekcijų ir uždegimų priemonę. Morkos gerina virškinimą, valo žarnyną nuo šlakų ir toksinų.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top