Now Reading
Rugsėjo 1-osios pusryčiai – traškūs senoviniai vafliai

Rugsėjo 1-osios pusryčiai – traškūs senoviniai vafliai

Rugsėjo 1-osios pusryčiai - traškūs senoviniai vafliai

Laikas.lt

Tradiciškai, kaip ir kiekvieną sekmadienį, rugsėjo 1-ąją pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme į vaikystę sugrąžinančių traškių vaflių receptą.

Trukmė: apie 60 min. (su kepimo procesu).

Porcijos: 27 vafliai.

Reikia:

  • 200 g natūralaus sviesto,
  • puodelio (250 ml) cukraus,
  • žiupsnelio vanilės,
  • žiupsnelio cinamono,
  • 6 nedidelių kiaušinių (užteks ir 5, jei nėra maži),
  • 1 puodelio miltų,
  • a. š. brendžio.

Mes pakeitėme brendžiu, nes neradome sodos, o kepimo milteliai irgi buvo pasibaigę. Bet jūs galite naudoti a. š. sodos (nugesinkite šlakeliu citrinos sulčių) arba šaukšteliu kepimo miltelių.

Patarimas: jei norite labai traškių vaflių, galite dar truputį (1-2 šaukštus) kukurūzų krakmolo įdėti, tik nepersistenkite su kiekiu. Be to, atminkite, kad traškesnį vaflių bus truputį sudėtingiau susukti, net ir karštą.

1. Supjaustykite sviestą gabaliukais ir ištirpinkite prikaistuvyje. Sviesto popierėlio neskubėkite išmesti (žr. žingsnį 5). Pastoviai maišykite ir nekaitinkite ant karštos ugnies. Kai sviestas ištirps, perpilkite į indą, kuriame ruošite tešlą ir atvėsinkite (palaukite apie 10 min.).

2. Ištirpintą sviestą gerai išsukite su cukrumi ir įmaišykite cinamono bei vanilės.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

3. Į sviesto bei cukraus masę įmuškite kiaušinius. Galite mušti ir maišyti po vieną, galite įmušti iškart visus ir tada išmaišyti.

4. Supilkite miltus ir išmaišykite iki vientisumo. Jei miltai atrodo negražūs, galite persijoti per sietelį. Įmaišykite šaukštelį brendžio arba nugesintos sodos. Jei naudosite kepimo miltelius, geriau sumaišykite juos iškart su miltais ir tada įmaišykite į tešlą.

5. Vaflinę patepkite sviestu (trupučiu, labai patogu jei naudosite sviesto popierių, kuris liko). Įkaitinkite vaflinę. Šaukštu semkite tešlą ir pilkite per viduriuką. Nepilkite daug tešlos, kai uždengsite keptuvę dangčiu, tešla savaime išsilydys, mes naudojome nemažą medinį šaukštą (žr. foto) ir pylėm po 1-1.5 jo. Kepkite vaflį, kol apskrus, tada atsargiai peiliu nuimkite ir kaipmat susukite, kol dar karštas ir nesukietėjo. Padėkite į šoną. Ir taip toliau. Skanaus!


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top