Now Reading
Faktų pusryčiai. Ko galbūt nežinojote apie depresiją…

Faktų pusryčiai. Ko galbūt nežinojote apie depresiją…

Faktų pusryčiai. Ko galbūt nežinojote apie depresiją...

Laikas.lt

Atėjus rudeniui vis dažniau subjūra ne tik orai, bet ir nuotaika. „Man depresija“, – gali išgirsti iš nusiminusio kolegos ar giminaičio, kuris, galbūt, nelabai ir supranta, kokią rimtą diagnozę pats sau taiko. Taigi, šiandien pristatome jums keletą galbūt dar negirdėtų faktų apie šią ligą, kurios pavadinimas dažnai nuskamba ir kasdienybėje.

Dažniausiai stipriausios depresijos atvejai visgi pasitaiko ne rudenį, o, kad ir kaip būtų keista, vasaros metu.

Pasak statistikos, moterys beveik dvigubai dažniau serga depresija nei vyrai. Be abejo, tokiems duomenims įtakos gali turėti ir tai, kad vyrai rečiau kreipiasi pagalbos.

Depresija okupuoja žmonių mąstyseną, todėl sirgdami šia liga žmonės gali žaloti save, net nesuprasdami, jog šios mintys – piktas depresijos pokštas jo smegenims.

Apie savo depresiją viešai kalbėjo tokios įžymybės kaip Jimas Cerrey, Harrisonas Fordas, „Hario Poterio“ autorė J. K. Rowling, Emma Thompson, Princesė Diana ir kiti.

Depresija žmones padaro savanaudžiais. Įsuptas liūdnų minčių, žmogus vargiai gali galvoti apie ką nors kitą nei savo sielos skausmą.

Chroniškas skausmas gali būti depresijos požymis. Tuo pačiu metu, situacija gali būti ir atvirkštinė: patirdami nuolatinį diskomfortą, žmonės gali susirgti depresija.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Alkoholis, marichuana yra depresantai, todėl, laikui bėgant, jie gali tik pabloginti sergančiojo depresija situaciją.

Depresija gali būti paveldima! Nors tai nėra griežtai genetinė liga, tačiau vaikai, kurių tėvai sirgo deperesija, turi tris kartus didesnę tikimybę taip pat ja susirgti.

Jungtinėse Valstijose antidepresantai yra trečias pagal populiarumą medikamentas, juos vartoja vienas iš dešimties amerikiečių.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top