Now Reading
Patiekalas-staigmena: studentų deserto „Elitiniai pusryčiai“ receptas

Patiekalas-staigmena: studentų deserto „Elitiniai pusryčiai“ receptas

Patiekalas-staigmena: studentų deserto „Elitiniai pusryčiai“ receptas

Laikas.lt

Desertas, pavadintas „Elitiniai pusryčiai“, pateiktas apgaulingu virto kiaušinio, duonos ir salotų pavidalu atnešė pergalę Vilniaus kolegijos trečiakursiams Tautvydui Rasiuliui ir Tadui Ščerbickui Zanussi kambario kulinariniame iššūkyje.

Vaikinai su kitomis keturiomis kambariokų poromis varžosi dėl teisės apsigyventi prabangiausiuose Lietuvoje studentiškuose apartamentuose – Zanussi kambaryje, suprojektuotame architektės Rūtos Bagdzevičiūtės ir įrengtame viename iš Vilniaus Didlaukio g. studentų bendrabučių. Jau trečiojo konkurso nugalėtojai paaiškės spalio pradžioje.

Reikės: 

  • 100 ml grietinėlės (kuo riebesnės),
  • 100 ml pieno,
  • 60 g cukraus,
  • 1,5 arbatinio šaukštelio želatinos,
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus,
  • 4 konservuoto persiko puselės,
  • 6 šaukštų degtinės,
  • 1 šaukšto skysto medaus,
  • 3 didelių žalių kriaušių,
  • 2 žaliųjų citrinų,
  • 100 g juodo šokolado,
  • 100 g sviesto,
  • 100 g cukraus,
  • 1 šaukšto miltų,
  • 10 kiaušinių (prireiks tik 6, bet tuo atveju jei nepavyktų reikia apsidrausti),
  • šaukštelio kviečių sėlenų.

1,5 arbatinio šaukštelio (toliau a. š.) želatinos supilame į dubenėlį ir užpilame vandeniu, kad pilnai apsemtų želatiną, po to išmaišome ir paliekame 5 min.

100 g grietinėlės pašildome, bet neužverdame, į ją suberiame 55 g cukraus bei 1 a. š. vanilinio cukraus.

Kitame dubenyje pašildome pieną ir į jį suberiame ištirpusią želatiną ir išmaišome. Pieno ir želatinos mišinį supilame į dubenį, kuriame yra grietinėlė, po to išmaišome, atvėsiname iki kambario temperatūros ir supilame į formeles (mes supylėme į tuščią, gerai išplautą kiaušinio lukštą). Formeles įdedame į šaldytuvą ir palaikome valandą kad sustingtų.

Išlydome 100 g sviesto, į jį suberiame 100 g susmulkinto juodo šokolado ir išlydome. Visą mišinį suberiame į dubenį ir sumaišome su 100 g cukraus. Palaukiame kol truputėlį atvės, įdedame tris kiaušinius ir išmaišome, po to įdedame šaukštą miltų. Visą mišinį supilame į skardą, įdedame į orkaitę ir kepame apie 25 min. 190 laipsnių temperatūroje.

Dubenyje sutriname konservuotus persikus, įpilame degtinės pagal skonį, šiek tiek medaus ir išmaišome.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kriaušes supjaustome ketvirčiais, išpjauname sėklas ir pačias kriaušes supjaustome su bulvių skustuku. Supjaustytas kriaušes apšlakstome citrinų sultimis įdedame keletai minučių į orkaitę, kad suminkštėtų.

Mes siūlome pateikti patiekalą ant medinės nedidelės stačiakampės pjaustymo lentelės, kiaušinius su panacotta į supjaustytą kartoninę kiaušinių dėžutę į kiekvieną kaušinį šiek tiek išskaptuojame ir įdedame persikų ir degtinės tyrelę, kad atrodytų kaip kiaušinio trynys. Pyragą supjaustome kvadratiniais gabalėliais, apibarstome sėlenomis, kad atrodytų kaip duonos riekės ir padedame šalia kiaušinių. Supjaustytas kriaušes padedame šalia pyrago ir kiaušinių bei apibarstome sutarkuota žaliosios citrinos žievele. Skanaus.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top