Now Reading
Makalius. Kiek kainuoja iš oro uosto nuvažiuoti į miesto centrą? (II dalis)

Makalius. Kiek kainuoja iš oro uosto nuvažiuoti į miesto centrą? (II dalis)

Makalius. Kiek kainuoja iš oro uosto nuvažiuoti į miesto centrą? (II dalis)

Prieš savaitę supažindinome Jus su autobusų ir traukinių kainomis iš Londono, Barselonos ir Romos oro uostų iki miesto centro. Šįkart tęsiame mažiausių kainų paieškas, į kurias prijungiame ir visų Jūsų pajėgas, skatindami pasidalinti savo pigiausia kelione iš išvardintų miestų oro uosto iki miesto centro.

Ne paslaptis, kad kartais kelionė iš pigių skrydžių bendrovių bazinių oro uostų iki miestų, į kuriuos neva nusileidžia lėktuvai, gali kainuoti brangiau, nei patys lėktuvo bilietai. Čia – keli įrodymai.

Briuselis. Charleroi oro uostas (Šarlerua)

„Ryanair” išvystė šį oro uostą nuo  nulio – anksčiau čia buvo visiškai nereikšmingiems skrydžiams skirtas oro uostas, tačiau dabar tai – viena pagrindinių pigių skrydžių bendrovių bazė. Lėktuvo bilietai Kaunas-Briuselis-Kaunas retai kada kainuoja daugiau nei 150 Lt, o štai 45 minučių kelionė autobusu Bruselis Charleroi oro uostas – Paryžiaus stotis kainuoja 26 eurus į abi puses (90 Lt). Autobuso tvarkaraštis pritaikytas prie skrydžių tvarkaraščio.

Keli skaitytojai pasidalino savo idėjomis pigesnei kelionei iki miesto centro. Vienas rekomenduoja iš oro uosto vykti iki Charleroi miesto autobusu už 2,5 euro, o iš ten – traukiniu iki Briuselio (kaina 6,50 euro). Sutaupome apie 30 Lt.

Paryžius. Beauvais oro uostas (Buvei).

Deja deja, pigių kelionės iki miesto alternatyvų nelabai pavyko rasti. Paprasčiausias ir greičiausias kelias nukakti iki pagrindinės Paryžiaus stoties – tai sėsti į autobusą ir už 30 eurų (105 Lt) į abi puses kiek daugiau nei valandą vykti iki miesto. Iš ten metro traukiniais lengvai pasieksite savo viešbutį. Beje, į šį autobusą bilietų pirktis internete kol kas negalima.

Oslas. Rygge oro uostas

Ne paslaptis, kad Norvegija yra viena brangiausių šalių Europoje. Kelionė viešuoju transportu taip pat nepigi – studentai į abi puses sumokės 210 NOK (Norvegijos kronų), kitaip – 94 Lt. Įprasta šio bilieto kaina – 250 NOK (112 Lt) į abi puses. Beje, Rygge oro uostas nuo Oslo nutolęs 60 kilometrų.

Stokholmas. Skavsta oro uostas

Džiaugiatės įsigytas pigiais lėktuvo bilietais iš Vilniaus arba Kauno į Stokholmą? Taip, turime gausybę puikių pasiūlymų skrydžiams į Stokholmą iš laikinosios arba dabartinės Lietuvos sostinių,o bilietų kainos prasideda vos nuo 42 lt į abi puses su visais mokesčiais.

Tačiau vertėtų nepamiršti ir to, kad Skavsta oro uostas yra įsikūręs ne prie Stokholmo. Iki jo laukia pusantros valandos kelionė. „Flygbussarna” autobusai į abi puses suvežios už 27 eurus (terravision.eu puslapyje galima įsigyti bilietus už 94 Lt).

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tačiau Makaliaus skaitytojai dalinasi savo patirtimi apie pigesnes keliones iš oro uosto iki Švedijos sostinės. Anot jų, už 20 kronų (9,20 Lt) reiktų važiuoti iki Nykoping miestelio geležinkelio stoties, o iš ten, iš anksto nusipirkus bilietą, traukinys Nykoping-Stockholm kainuos 49 kronas ( 22 Lt).

Naudodamasis proga norėčiau parekomenduoti apsilankyti Nykoping mieste – labai gražus, tvarkingas, vartus į jūrą turintis miestas, kuriame praleidome 5 valandas ir pamatėm tikrai labai įdomiu vietų (uostas, senamiestis, pasivaikščiojimas paupiu).

Milanas. Bergamo oro uostas

Keista, bet abu Milano oro uostai (Malpensa ir Bergamo) yra gerokai nutolę nuo miesto centro. Pakalbėkim apie Bergamo oro uosto transportą, kadangi tiek „Ryanair”, tiek „Wizzair” iš Vilniaus skraidina būtent į šį miestą. 60 minučių trunkanti kelionė su Terravision.eu Jums kainuos 9,90 euro (34 Lt) į vieną pusę ir 15 eurų (52,50 Lt) į abi puses. Ar galima rasti pigesnių alternatyvų?

Makaliaus prašymas skaitytojams: Mielieji, būkim draugiški ir pasidalinkime savo pigiausios kelionės iš išvardintų miestų iki jų centro patarimais! Kaupdami informaciją bendrai, turėsime jos tikrai daugiau, ir pagelbėsim ne vienai dešimčiai žmonių. Ačiū!


Norite sužinoti karščiausius kelionių pasiūlymus? Norite keliauti pigiai ir pamatyti daug? Rimvydas Širvinskas, lietuviams geriau atpažįstamas kaip Makalius, žino sėkmingos kelionės receptą ir skuba su jumis juo pasidalinti. Daugiau kelionių pasiūlymų rasite Makaliaus puslapyje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top