Now Reading
Nemokamos dviračių dirbtuvės – sekmadienį Blusturgyje (Foto)

Nemokamos dviračių dirbtuvės – sekmadienį Blusturgyje (Foto)

Nemokamos dviračių dirbtuvės - sekmadienį Blusturgyje  (Foto)

Nuo 2008 metų gyvuojantis Blusturgis užveria „Gedimino 9“ duris ir skelbia šiltojo sezono pradžią. Šį sekmadienį įvyks trečiasis Blusų turgus po atviru dangumi, tradiciškai pakviesiantis susitikti Vilniaus mokytojų kiemelyje.

„Blusturgis dar jaunas, bet jau spėjo tapti sekmadienine tradicija nemažam būriui vilniečių, o prekeiviams – neišvengiamu sekmadienio ritualu. Taip pat jau spėjo susiformuoti ir turgelio bendruomenė“, – sako viena iš Blusų turgaus organizatorių Ignė Aleksandravičiūtė.

Sekmadienį startuos jau 6-asis „gero oro ir nuotaikos turgaus“ sezonas. Kaip teigia Ignė, Blusturgyje projektai keičiasi kiekvieną sezoną. Praeitą vasarą čia veikė „Viešas kioskas”, kur turintieji „blusturgiškų“ daiktų, bet nenorintys jais prekiauti, galėjo atnešti viską nusiteikusiesiems parduoti. Žiemą buvo vykdoma labdaros akcija „Nenaudoju, todėl dovanoju“.

Pasak organizatorės, nuo pradžių turėdamas aiškią viziją, Blusturgis augo, tapo įvairesnis, tačiau išlaikė savo formą. Blusų turguje taip pat organizuojamos įvairios kūrybinės dirbtuvės, koncertai. Pažadama, kad jų netrūks ir šį sezoną.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Viena iš naujienų – vasaros sezono atidarymo metu visų apsilankiusiųjų lauks Nemokamos dviračių dirbtuvės. Dviračių taisymu užsiimantys „Veloklinikos“ vyrukai nemokamai apžiūrės jūsų dviratį, pripūs padangas, priverš tai kas atsilaisvinę ir kt. O tuo metu Laikas.lt komanda pavaišins jus skaniu gėrimu bei pateiks kitų staigmenų.

„Būtų smagu, jei nemokamos dviračių dirbtuvės taptų Blusturgio tradicija, juk dviratis – patogiausia ir maloniausia transporto priemonė pasiekti senamiesčio turgelį“, – sako prie Blusų turgaus organizavimo kasmet prisidedanti Ignė.

Dovilė Raustytė
Nuotraukos Blusų turgaus organizatorių

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top