Now Reading
Savaitgalio receptas. Vištienos kepsneliai su šviežiais prieskoniais

Savaitgalio receptas. Vištienos kepsneliai su šviežiais prieskoniais

Savaitgalio receptas. Vištienos kepsneliai su šviežiais prieskoniais

Laikas.lt ilgojo savaitgalio receptas išties vasariškas ir šviežias. Jam pasigaminti prireiks šviežių prieskonių, kurie turbūt auga daugumos mūsų balkonuose. Jei ne – teks tenkintis ir pirktiniais turguje arba prekybos centre. Jūsų dėmesiui – vištienos kepsneliai su šviežiais prieskoniais.

Jums reikės:

2 vištų krūtinėlių filė
3 kiaušinių
2 šaukštų bulvių krakmolo
3 šaukštų neriebaus majonezo
šviežių krapų ir petražolių
druskos pagal skonį
maltų juodųjų pipirų
6 vidutinio dydžio bulvių
2 šaukštų sviesto

Kaip gaminti:

Bulves nulupkite ir perpjaukite skersai pusiau. Kiekvieną puselę pabarstykite druska ir atskirai suvyniokite į foliją. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Ištraukę foliją nuimkite, o ant bulvių puselių uždėkite po gabalėlį sviesto ir dar kartą pakepinkite, kol gražiai apskrus.

Vištieną sumalkite arba supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite į dubenį. Ten pat įmuškite kiaušinius, suberkite krakmolą, sukrėskite majonezą ir gerai suminkykite (jei vištieną tik pjaustėte – tuomet tiesiog išmaišykite). Suberkite smulkintus žalumynus, pasūdykite, įberkite pipirų ir dar kartą išmaišykite. Palikite valandai pastovėti, o po to įkaitintoje keptuvėje iškepkite blynelius. Patiekite su orkaitėje keptomis bulvėmis.

Skanaus! Daugiau receptų rasite Laikas.lt receptų rubrikoje.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top