Now Reading
Antradienio pavakarę Sostinės gatves užvaldė dviratininkai (Foto)

Antradienio pavakarę Sostinės gatves užvaldė dviratininkai (Foto)

Antradienio pavakarę Sostinės gatves užvaldė dviratininkai (Foto)

Antradienio pavakarę Vilniuje, Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo, vyko „Velo diena” – dviračių sporto mėgėjams skirtas renginys.

„Velo diena” taip pat buvo atidarytos tarptautinės daugiadienės dviračių plento lenktynės „Baltic Chain Tour”, organizuojamos siekiant atminti trims Baltijos šalims svarbų istorinį įvykį – Baltijos kelią.

Dviračių entuziastams „Velo dienoje“ išties netrūko pramogų. Mėgstantys ekstremalų dviračių sportą galėjo akis paganyti į „BMX“ dviračiais triukus atlikinėjančius jaunuolius, kurie šokinėjo nuo rampų ir stebino žiūrinčius įvairiais savo triukais.

Susidūrę su dviračių gedimais arba norintys patikrinti savo transporto priemones galėjo apsilankyti „Veloklinikoje“, kurioje dviračius apžiūrinėjo profesionalai. Čia ekstremalių išbandymų nesibaidantys renginio svečiai savo jėgas taip pat galėjo išbandyti „Kulšių kovose” – tarpusavio kovoms laikui, greičiui arba atstumui parengtose „dviračių staklėse”. Šalia dviračių „ligoninės“ stovėjo ir Mainyk.lt palapinė, kurioje buvo galima keistis įvairiomis dviračių detalėmis.

Bijantiems ilgapirščių vagišių buvo galima nemokamai pažymėti dvirates transporto priemones. Nepamiršti „Velo dienoje“ buvo ir vaikai – mažųjų „Velo dienos” svečių laukė saugaus dviračių eismo mokyklėlė, kurioje buvo galima išmokti važiuoti dviračiu, mokytis atskirti kelio ženklus ir gauti daugybę svarbių saugaus eismo patarimų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Visgi vienu pagrindinių „Velo dienos” akcentų tapo dviračių slalomas, kuriame savo sugebėjimus valdyti dviračius išbandė ir mėgėjai, ir žinomi Lietuvos žmonės. Savo jėgas slalome išbandyti sutiko šokėjas Andrius Butkus, dainų autorius ir kompozitorius Deivydas Zvonkus, dienraščio „15 minučių” generalinis direktorius Tomas Balžekas ir kt.

Daugiau renginio nuotraukų rasite Laikas.lt foto galerijoje.

Ieva Varkojytė
Nuotr. autorės

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top