Now Reading
Savaitgalio receptas. Vegetariški balandėliai

Savaitgalio receptas. Vegetariški balandėliai

Savaitgalio receptas. Vegetariški balandėliai

Savaitgalio receptui siūlome išties skanų patiekalą, kuris patiks ne tik vegetarams. Tai balandėliai be mėsos.

Jums reikės:

1-2 morkos
1-2 svogūnai
Ryžiai – 1/2 stiklinės
Kopūstas
1-2 šaukštai jūros druskos
Pomidorų sultys – 1/2 stiklinės
3 šaukšteliai miltų
Alyvuogių aliejus
Grietinė

Kaip gaimnti:

Stambiai sutarkuotas morkas kepkite kartu su smulkiai supjaustytais svogūnais aliejuje, kol pagels. Nuplautus ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, sumaišykite su morkomis ir svogūnais. Kopūsto lapus 5-6 min. pavirkite verdančiame vandenyje, atvėsinkite išdėliokite ant stalo. Į kiekvieną kopūstlapį įdėkite nedidelį kiekį ryžių, morkų bei svogūnų mišinio ir suvyniokite į suktinukus. Balandėlius dėkite sluoksniais į puodą aukštais kraštais, įpilkite nedaug karšto vandens, įdėkite sviesto, miltų, supilkite pomidorų sultis, įberkite druskos ir troškinkite ant mažos ugnies. Išvirtus balandėlius sudėkite į dubenį, apliekite padažu, kuriame troškinosi, ir grietine.

Skanaus! Daugiau receptų rasite Laikas.lt receptų rubrikoje.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top