Savaitgalio receptui siūlome išties skanų patiekalą, kuris patiks ne tik vegetarams. Tai balandėliai be mėsos.
Jums reikės:
1-2 morkos
1-2 svogūnai
Ryžiai – 1/2 stiklinės
Kopūstas
1-2 šaukštai jūros druskos
Pomidorų sultys – 1/2 stiklinės
3 šaukšteliai miltų
Alyvuogių aliejus
Grietinė
Kaip gaimnti:
Stambiai sutarkuotas morkas kepkite kartu su smulkiai supjaustytais svogūnais aliejuje, kol pagels. Nuplautus ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, sumaišykite su morkomis ir svogūnais. Kopūsto lapus 5-6 min. pavirkite verdančiame vandenyje, atvėsinkite išdėliokite ant stalo. Į kiekvieną kopūstlapį įdėkite nedidelį kiekį ryžių, morkų bei svogūnų mišinio ir suvyniokite į suktinukus. Balandėlius dėkite sluoksniais į puodą aukštais kraštais, įpilkite nedaug karšto vandens, įdėkite sviesto, miltų, supilkite pomidorų sultis, įberkite druskos ir troškinkite ant mažos ugnies. Išvirtus balandėlius sudėkite į dubenį, apliekite padažu, kuriame troškinosi, ir grietine.