Now Reading
Saulės ženklų astrologija: Ožiaragis

Saulės ženklų astrologija: Ožiaragis

Saulės ženklų astrologija: Ožiaragis

“Saulės ženklų astrologija” nesiremia gimimo metrika (metais, mėnesiu, diena, valandomis ir minutėmis, gimimo vieta), todėl ji jokiu būdu nepretenduoja į individualią ir tikslesnę konkretaus žmogaus interpretaciją.

Kadangi šioje sistemoje atskaitos taškas – vien tik Saulė, o kitų planetų ir horoskopo namų visiškai nepaisoma, tai ir kai kurie teiginiai negali neskambėti nekategoriškai, arba jie atskleidžia tik pusę tiesos. Skaitykite šią informaciją labiau bendrosios kultūrinės savišvietos vardan. Taip pat būtina atkreipti dėmesį, jog ženklo ribų intervalas įvairiuose šaltiniuose gali skirtis; tai natūralu, kadangi Saulės disko centras kerta to ar kito Zodiako ženklo pradžią kiekvienais metais ne vienu ir tuo pačiu metu. Spauskite ant šios nuorodos: Saulė Vėžyje 2007/2008, kad pamatytumėte, kada į Vėžį ji įžengė 2007m., ir kada 2008m.

Žemiau išdėstytos informacijos šaltinis: Werner Bogun. Didysis astrologijos žinynas. Psl. 55 – 147, “Lektūra”, 1999m.

OŽIARAGIS (gruodžio 22d. – sausio 20d.)
Vienišas Ožiaragis stovi ir žvelgia į šalčio sukaustytą, apmirusią žemę. Dėka savo atkaklumo ir ištvermės, jis užlipo ant aukščiausios uolos, įvykdė sau iškeltą užduotį. Vis tik tai buvo per didelė kaina: toli už nugaros liko jo gentainiai, o Ožiaragio jausmus sukaustė šalta ledo danga.Tačiau ten, kažkur už horizonto, jau ryškėja ateinančio pavasario šviesa.

Simbolinis aiškinimas
Ožiaragio simbolis atkeliavo iš senų senovės. Kažkada šis Zodiako ženklas buvo įsivaizduojamas kaip nepaprastas padaras: su priekine ožkos kūno dalimi ir žuvies uodega. Taigi ir Ožiaragio simbolis – stilizuotas šios fantastinės būtybės atvaizdas.

Ožiaragio laikas prasideda ilgiausia metų naktimi. Atrodytų, jog triumfuoja tamsa ir šaltis, išsislapstė visa, kas gyva. Ėjimas pirmyn įmanomas tik dėka didžiulės drausmės ir būtinybės suvokimo. Tai dorybės, kuriomis ir pasižymi Ožiaragis. Visus asmeninius jausmus ir norus jis mano galįs paaukoti vardan svarbios užduoties. Ožiaragio moto – laikymasis pareigos, netgi paaukojant save. Žinoma, jis gal ir pasvajoja apie sėkmę ar žymią vietą pasaulyje, bet galiausiai nugali pareigos bei atsakomybės jausmai. Tai nėra savybės, įgyjamos su dideliu vargu, – toks jau jis gimsta. Tarp kitko, Ožiaragiai dažnai gimsta “seniais”, tik metams bėgant jie truputį atjaunėja ir pagyvėja. Šio ženklo žmonės dažnai nieko nenori, niekas jų nedžiugina, gyvenimas atrodo sunkus, išsivysto polinkis į depresiją. Tai – melancholiko tipas, dažnai užsispyręs, aklai įsikibęs vienkartinės patirties. Bendrauti su tokiu žmogumi nėra lengva. Tačiau nereikia pamiršti ir Ožiaragio gerųjų savybių. Tai žmogus, kuriuo galima visiškai pasitikėti: gautą užduotį bet kuriuo atveju įvykdo laiku ir tvarkingai. Be to, Ožiaragis blaiviai suvokia realybę, visada žino, ką galima padaryti, o ko ne. Tai labai taupus žmogus, bet nepakenčiantis pertekliaus.

Meilėje jis manieringas ir neprieinamas. Seksualumas ir visi su tuo susiję jausmai, kol dar nėra įvaldyti, Ožiaragiui kelia baimę. Netgi aistra jam tėra tik jausmas, kurį reikia nugalėti. Nenustebkite, jei Ožiaragis atsiguls į lovą su vadovėliu, kad viską darytų teisingai. Reikia ilgokai stengtis, kol “prisijaukini” Ožiaragį, bet tiek pastangų įdėti tikrai verta. Kaip ir gamtoje po ilgiausios nakties vėl ima ilgėti dienos, pamažu šviesa iškovoja viršų, taip ir Ožiaragyje slypi šviesioji pusė. Jei pasiseka ją surasti, įgyjamas ištikimas, švelnus ir atsidavęs draugas, puikus meilužis.

Organizme Ožiaragiui pavaldūs kelio sąnariai.

Ožiaragis – rimtas ir sąžiningas darbuotojas, geriausių rezultatų pasiekia triūsdamas savarankiškai, be didelio vadovavimo ar priežiūros iš šalies. Ožiaragio natūrai artimi žemės darbai, užsiėmimas su metalais bei mineralais, kalnakasyba ir žemės ūkis. Tačiau gerų rezultatų gali pasiekti įvairiose mokslo srityse.

Ožiaragiui artimos tokios vietovės, kur žmogus sau pelnosi duoną nelengvu galvijų augintojo ar žemdirbio verslu, pirmiausia kalnai. Vertėtų aplankyti Indiją, Albaniją, Bulgariją, Vokietijoje – Tiuringiją ir Brandenburgą.

Ožiaragio gyvūnai: ožka ir asilas. Augalai: dagys, kanapė ir orchidėja. Akmuo: juodasis deimantas. Spalva: juoda. Kvapnusis aliejus: muskatas.

Simbolinis Ožiaragio santykių su kitais Zodiako ženklais aiškinimas
NB: tolimesni aprašymai tėra tik atspirties taškas nagrinėjant įvairių Zodiako ženklų atitikimą vienas kitam. Norint konkrečiai sužinoti, kokios yra tarpusavio ryšio galimybės, ar kokie laukia sunkumai, reikia tikslaus dviejų žmonių gimimo horoskopų palyginimo.

Ožiaragis – Avinas
Žr. aukščiau skiltį apie Aviną.

Ožiaragis – Jautis
Žr. aukščiau skiltį apie Jautį.

Ožiaragis – Dvyniai
Žr. aukščiau skiltį apie Dvynius.

Ožiaragis – Vėžys
Žr. aukščiau skiltį apie Vėžį. Kaip ir visada, priešingi ženklai atstovauja menkiausiai pasireiškiančias vienas kito būdo savybes. Pastangos, įdėtos tokio ryšio užmezgimui ir palaikymui, gali tarnauti jų dvasiniam kilimui aukštyn.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ožiaragis – Liūtas
Žr. aukščiau skiltį apie Liūtą.

Ožiaragis – Mergelė
Žr. aukščiau skiltį apie Mergelę.

Ožiaragis – Svarstyklės
Žr. aukščiau skiltį apie Svarstykles. Lengvą, diplomatišką Svarstyklių būdą Ožiaragis laikys nepateisinamu paviršutiniškumu.

Ožiaragis – Skorpionas
Žr. aukščiau skiltį apie Skorpioną. Be to, Skorpionas išjudina nerangųjį Ožiaragį ir veikia jį atpalaiduojančiai – kuo toliau, tuo labiau. Tuo pačiu atgyja ir Ožiaragio jausmai.

Ožiaragis – Šaulys
Žr. aukščiau skiltį apie Šaulį.

Ožiaragis – Ožiaragis

Abiejų rimtumas ir ištvermė sukuria gal kiek šaltoką, bet labai ištikimą porą, pasižyminčią gilia abipuse draugyste. Kadangi meilės srityje šis ženklas labai manieringas ir santūrus, tikriausiai abu jie dažniau pasvajos apie aistringesnį partnerį, tačiau dėl jų uždarumo tai ir liks tik svajonėmis.

Ožiaragis – Vandenis
Apskritai, žemė ir oras sutaria ne per geriausiai, bet šiuo atveju ženklus valdo Saturnas, taigi ryšys tarp abiejų yra įmanomas. Abu domisi esminiais gyvenimo dalykais – Ožiaragis daugiau iš praktinės, Vandenis – iš teorinės pusės. Todėl, nepaisant priešingybių, vienas kitą gali papildyti.

Ožiaragis – Žuvys
Egzistuoja abipusė trauka, vienas kitame jie pagaliau randa asmenį, suprantantį ir priimantį kito uždarą būdą. Jausmingoji Žuvis atskleidžia Ožiaragiui savo jausmus, tuo pažadindama jo draugiškumą ir aistrą.

Vytautus.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top