Now Reading
Dinamiška architektūra arba formą keičiantys dangoraižiai (Foto, video)

Dinamiška architektūra arba formą keičiantys dangoraižiai (Foto, video)

Dinamiška architektūra arba formą keičiantys dangoraižiai (Foto

Architektas Davidas Fisheris skelbia architektūros revoliuciją. Jo komandos sukurti besisukantys dangoraižiai jau visai netrukus atsidurs didžiuosiuose pasaulio miestuose.

Kai esame pratę matyti stacionarius pastatus, D. Fisheris sako, kad architektūra yra dalis gamtos, todėl pastatai privalo derėti su ja derėti. Kadangi gamta nestovi vietoje, tai ir architektūra turi būti dinamiška. Būtent todėl D. Fisheris ėmė projektuoti judančius dangoraižius.

Kiekvienas milžiniško pastato aukštas sukasi, taip kiekvieną sekundę keičiama pastato forma, kuri du kartus nebus tokia pati. Gyvendami tokiame dangoraižyje galite pabusti žiūrėdami į saulėlydį, o vakarais – grožėtis besileidžiančia Saule.

Dangoraižių konstrukcija – gali būti tikra architektūrinė revoliucija. Savo futuristiniame išradime D. Fisheris panaudojo naujovę – visos pastato detalės yra pagaminamos fabrikuose. Viskas, išskyrus pastato vidurinę dalį, yra pagaminama fabrikuose ir į statybų vietą atvežama jau visiškai pagaminta: tiek grindys, tiek vamzdynas, tiek kondicionavimo sistema ir taip toliau.

Kaip ir pridera šiuolaikinei architektūrai, dauguma pastatų yra ekologiški ir tausojantys aplinką. Besisukantys dangoraižiai – ne išimtis. Tarp kiekvieno aukšto čia įtaisytos vėjo jėgainės, o ant stogo sustatytos Saulės energijos baterijos, kurios visam pastatui teiks užtektinai energijos.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

D. Fisherio inicijuota architektūra išsikristalizavo ir į atskirą judėjimą – dinamišką gyvenimo būdą. Tiesa, jis skirtas tiems, kurie turi pakankamai pinigų gyventi prabangiai. Dinamiško gyvenimo būdo atstovai gyvena „judančiuose“ pastatuose, perkrautais išmaniosiomis technologijomis, ir tikisi, kad ateityje visi turės galimybę tuo pasidžiaugti. Atrodo, kiek nerealu, tiesa?

Žinoma, jeigu kada gyvensite tokiame dangoraižyje – pradžioje gali būti kiek keistoka nuolatos judėti. Tačiau D. Fisheris tikina, kad būnant viduje joks diskomfortas nejaučiamas ir galva tikrai neims suktis.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top